torsdag den 15. marts 2012

Skyr med blåbær, hasselnødder og en smule forkælelses-honning

Morgenmad uden stivelse er den største udfordring ved mit sundhedstrip. Det er superlet at hapse 2 skiver fuldkornsrugbrød med på farten som jeg normalt gør. Der er "gods" i fuldkornsbrød, der gør at det mætter længere. Nu prøver jeg at få masser af protein til morgenmad for at få samme mæthedsfornemmelse. Æg i alverdens afskygninger er oplagt, men Skyr også HELT fantastisk. Skyr er et islandsk mælkeprodukt som laves af Thise (køb i Kvickly) eller Løgismose (køb i Netto). Det særlige ved Skyr er, at det har et rigtigt højt indhold af protein og samtidig et lavt fedtindhold (0,2 %). Det er et syrnet mælkeprodukt med et lækker, cremet kosistens. Prøv lige det her til morgenmad en dag med bær, nødder og lidt honning (jeg ved godt at honning er sukker, men jeg bruger det i virkelig små mængder og desuden har honning har også gavnlige sundhedseffekter).

Du skal bruge:
2-3 spsk Skyr
Lidt flydende honning f.eks. Akaciehonning
5-6 hasselnødder (rist dem endelig hvis du har tid)
1 lille håndfuld blåbær

Sådan gør du:
Anretter det hele i en skål og nyder det straks med en ske. Luk øjnene og nyd en sund morgenmad, der både mætter og forkæler på en og samme tid.

TIP! Ristede mandler smager let af nougat. Du kan også drysse vaniljepulver, lakridsrodspulver eller f.eks. frisk mynte på din morgen-Skyr... ja, eller bruge andre nødder, mandler eller frugt hvis du har andre favoritter.

15 kommentarer:

 1. Hvor længe mon det mætter? Jeg er altid sulten igen efter en time, også selv om det er skyr jeg spiser. Min mave vil have grove korn for at holde mig mæt i timevis. Det er så fjollet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er ikke fjollet og det er jo ganske fint, hvis din mave er glad for fuldkorn. Jeg hapser et blødkogt æg på sidelinjen (spiser du æg?) nogle dage og andre en halv avocado. I løbet af formiddagen får jeg også drukket 1 l urtete og er jeg sulten inden frokost hapser jeg lidt mandler eller andre nødder.

   Slet
 2. Det tror jeg da lige, at jeg vil prøve det skyr. tak for tippet:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Maria! Pas på, du bliver hurtigt afhængig af den gode, cremede skyr!

   Slet
 3. mmh, kan vi spise morgenmad sammen på lørdag? :) glæder mig til at se dig! tak for dine søde hilsner, marian.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi skal spise "sen brunch" sammen Linda! Og jeg glæder mig også meget til at se dig!!! Velkommen hjem =)

   Slet
 4. Det kunne jeg sagtens leve af hver morgen :-) Og er det en marimekko tallerken/skål der har sneget sig med på billedet??? Den er smuk.......

  SvarSlet
  Svar
  1. Den ene skål er fra Bodum og den anden med prikkerne er fra Ikea :) Dejligt, at de ligner de fine, dyre Marimekko-sager ;)

   Slet
 5. det lyder lækkert. nu må jeg snart tage mig sammen og prøve det der skyr i alle snakker om haha :)

  SvarSlet
  Svar
  1. DET bliver du jo næsten nødt til, Anne!

   Slet
 6. Mmm jeg elsker også skyr! Desværre kan vi ikke få det her i NL - så må nøjes med kvark til min morgenmad :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kvark er også meget dejligt, men stadig en del anderledes en Skyr :)

   Slet
 7. Det er din fortjeneste at der nu står skyr og blåbær i mit køleskab :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Malene - det vil jeg være stolt af. Husk også lidt honning eller nødder ;)

   Slet
 8. Jeg fandt ud af det med honningen, ellers blev det for surt ;)

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...