lørdag den 21. april 2012

Fredagsfisk på Jensens i Sæby

Jeg er ret vild med fisk og skaldyr - især hvis andre tilbereder det lækkert for mig. Heroppe i Nordjylland er Jensens fiskerestaurant berygtet for sin lækre buffet, der buger af hummer, rejer, krebs, smørfisk og div. andre sea food delikatesser. For den nette sum af 199 kr. kan du smovse dig i dine fiskefavoritter i fine lokaler på Sæby havn med udsigt til vandet. I går spiste vi netop fredagsfisk hos Jensens her i Sæby, hvor M og hans familie har en meget fin lejlighed med den smukkeste havudsigt. Jeg fik hummersuppe først og derefter jomfruhummere, krebbeklør, krebs og pil-selv rejer. Så gik jeg ombord i div. salater med bittesmå gulerødder og asparages til. Desværre var der så kun plads til lidt af de varmeretter: hvidløgsmarinerede grønne muslinger, der havde været bagt i ovnen og den skønneste, møreste smørfisk. Desserten var søde jordbær med vaniljefløde. UHMN! Jeg er fan af Jensens buffet-koncept, men der er tre elementer, som tæller en smule ned på hitlisten: restauranten var proppet og man sidder praktisk talt ved SAMME bord som andre så det bliver umuligt at føre en fortrolig samtale uden påhør. Vi sad nær baren hvor "overtjeneren" ret højlydt hunsede rundt med de sølle to ungarbejdere. Jeg ved at restaurationssproget er kort og kontant, men der er ingen grundt til at hverken tonen eller niveauet når restaurantgæsterne. Den sidste ting er, at selve buffeten er ret lille (ikke udvalget) og så er det altså essentielt, at maden kommer i rigtig rækkefølge når der er mange mennesker. Det kræver et vist flow at have buffet så man ikke kommer til at starte med det varme fordi det kolde er placeret som rosinen i pølseenden. Men alt det kan jeg sagtens leve med når maden er lækker, til rimelige penge og med udsigt til havet!

Jensens Fiskerestaurant
Havnen 7
9300 Sæby

4 kommentarer:

 1. God anmeldelse, med både plusserne og minusserne. Alt i alt lyder det nu også som et sted jeg godt gad at besøge, den må huskes hvis sommeren byder på tur til de kanter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Jeg synes helt klart du skulle tage familien under armen og kigge forbi Jensens Fiskerestaurant i Sæby hvis i kommer på sommerferie her i det nordjyske ;)

   Slet
 2. Du kommer godt nok vidt omkring:)Sæby er en super charmerende by og jeg kommer jo selv fra det område, så jeg kender også Jensens. Det er nu ved at være nogle år siden jeg sidst har været der, men det er nok fordi Kristian ikke kan li fisk!
  Tillykke med det fine, svenske dukkehus- jeg er vild med det!

  SvarSlet
  Svar
  1. Yes - verden er min legeplads ;) Sæby er superhyggelig selvom der ofte blæser, men der er jo en del af charmen. M er heller ikke den gladeste fiskespiser, men han kan ret godt lide maden på Jensens alligevel. Nok fordi der også er indbagte ting og flødekartofler på buffen....

   Og 1000 tak mht. dukkehuset. Jeg glæder mig til at gå amok i den lille køkken og kreere nye opskrifter ;)

   Slet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...