fredag den 20. april 2012

Gris, kål & karry

Jeg prøver stadig at undgå sukker og stivelse - det går ganske glimrende efterhånden som jeg har fundet på nemme løsninger. Til aftensmaden forsøger jeg at komme forbi alle smagsnuancer så smagsløgene bliver godt mætte også. Jeg bilder mig selv ind, at masser af krydderier og gerne lidt stærkt, mætter mere. Denne opskrift er en af mine nye, sunde favoritter til aftensmad fordi jeg sagtens kan spise det helt uden ris eller andet stivelsesholdigt tilbehør og stadig blive mæt og glad uden at føle mig "snydt". Retten er både nemt at lave og ret billig - ren hverdagsluksus!

Du skal bruge:500 g hakket svinekød
2 gulerødder i små tern
1/4 hvidkålshoved snittet fint
1 dl kokosmælk
1 chili i skiver
1/2 tsk fennikelfrø
1 spsk karry efter smag
1 løg i tern
2 fed fintsnittet hvidløg
ca. 1 cm friskrevet ingefær
1 spsk Tamari sojasauce
Kokosolie til stegning
Lidt salt og peber
Evt:Ristet kokos til topping
Kogte ris som tilbehør
Lidt frisk limesaft

Sådan gør du:Svits løg, hvidløg, chili, krydderier, chili og ingefær i kokosolie i en mellemstor gryde. Svits et par min. før du tilsætter kød. Når kødet er helt "brunet" tilsættes kokosmælk. Kom også hvidkål og gulerødder i gryden og lad det hele simre under låg i 15 min. Rør med jævne mellerum. Smag til med salt, peber og limesaft. Serveres med f.eks. ris og toppet med ristet kokos, men kan også sagtens nydes uden stivelse. Velbekomme!

2 kommentarer:

  1. Hvor ser det lækkert ud! Jeg er selv på paleo kost, så det her kan jeg sagtens spise. Skønt!

    SvarSlet
  2. Hej Sarah,
    Jeg er ikke selv på Paleo, men min mave er gladeste når jeg ikke spiser for meget stivelse og sukker. Og det er netop derfor, at den her ret er totalt god fordi du slet ikke savner ris eller andet til kød/kål.

    Kh Marian

    SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...