tirsdag den 10. april 2012

Hverdagsluksus

Skønhedsblogger bliver jeg altså aldrig - jeg kan jo knap finde ud af at bruge mascara eller lave en fletning (og det er helt ærligt!). Men lige som jeg går op i økologiske madvarer, så er jeg også meget bevidst om hvad jeg bruger på min krop. Jeg foretrækker økologisk certificeret krops- og ansigtspleje som udgangspunkt fordi det ikke indeholder kemi, parabener og alverdens andre dikkedarer. Derfor er jeg topglad for at vi på mit arbejde har fået en spritny serie med økologisk certificerede plejeprodukter som jeg ELSKER allerede. Især ansigtsprodukterne med renselotion, skintonic og en lækker dagcreme. De opfylder mit hverdagsbehov for vask, rens og fugt og jeg er helt pjattet med den milde duft. Nordisk Birk har vi kaldt dem fordi de er fremstillet med stor inspiration i de nordiske birkeskove. Jeg er vild med dem, selvom jeg hele tiden har sværget, at jeg ikke ville have rosafarvede emballager til at stå fremme i mit badeværelse.....det er sket alligevel!

Går du op i økologi når det kommer til dullegrej?

14 kommentarer:

 1. Delvist..
  Er det ikke nødvendigt med nogen særlig effekt eller duft, så undgår jeg hvertfald parfume og parabener og køber gerne økologisk.
  Skal et produkt have en bestemt effekt og det ikke kan fåes uden parfume og parabener, så bruger jeg dem alligevel.
  Fx. er næsten al min hudpleje uden parabener og parfume, mens alt mit hårpleje er den rene kemifabrik:)
  Jeg har hørt meget godt om denne serie, så nu skal jeg bare lige tage mig sammen og få købt noget af det..

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har det på helt samme måde. Jeg har udskiftet alt hud- og kropspeje med lækkert, økologisk dullegrej. Også makeup, på nær rouge og masacara, men her har jeg fundet parabenfrie sager, som virker. Mit hår bliver farvet kemisk ligesom det endnu ikke er lykkes mig at finde en god øko-shampoo til mit hår, måske pga. det kemiske farve? Men jeg har faktisk hørt om flere, der har været meget glade for Nordisk Birk shampooerne.....

   Slet
 2. Ja! Jeg går meget op i det! Vil helst have det hele øko m.v, men det falder jo altid til jorden med et brag når jeg bleger og farver garnet. Men sådan er det, vi tager jo alle valg, der ikke er lige vise! ;)

  Jeg er spændt på at prøve de der nye produkter i har lavet, jeg har kun hørt godt om fx shampoo og balsem, hvor Urtekram produkterne plejer at tage livet af mit hår. Og så ligger de jo et prisleje, hvor man godt kan tillade sig at eksperimentere og det virker.
  Oooog, må jeg lige nævne at det er en lækker farve på etikketterne! ;D

  SvarSlet
  Svar
  1. Emballagerne er jo nærmest designet til dig, Pille! Jeg har heller ikke fundet en øko-kram-shampoo endnu, der dutter til mit hår. Mange er virkelig begejstrede for Nordisk Birk så jeg vil give dem en chance til.... men jeg er FAN af hele ansigtsserien, håndsæberne og body lotion so far!

   Og ja, kemi-håret har vi nok tilfælles ;)

   Slet
 3. Jeg er altså ret vild med etiketterne, ikke mindst pga den fine farve ;o) Men jeg går meget op i øko dullegrej, hvis produkterne altså kan levere resultater. Mangler fx stadig at se en god øko mascara.
  Og så er jeg rigtig glad for nordisk birk produkterne, ikke mindst ansigtsplejen, og duften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ida-Har du prøvet Dr.Hauschkas Volume mascara, den er jeg blevet rigtig glad for?

   Slet
  2. Ida, jeg er 100 % enig: øko-dullerier skal fungere ellers gider jeg ikke bruge dem. Jeg orker ikke at gå på kompromis med det enkelte dulleri-behov jeg har i hverdagen.

   Jeg har ikke prøvet Dr. Hauschkas mascara faktisk, men jeg er selv meget glad for Clinique's allergivenlige og paraenfrie mascara, som vist nok også hedder noget med "high volume"...

   Vibstjert, har du et godt tip til en øko-rouge/blush monstro?

   Slet
 4. Jeg bruger altid økologiske og parfumefri produkter i mit ansigt, og gerne økologiske produkter på resten af kroppen. Jeg fik en prøve på Nordisk Birk bodylotion i sidste uge, og den var altså virkelig lækker! Men er nødt til lige at komme med en lille kommentar til det: man kan nemlig godt risikere at slå ud, hvis man er allergisk over for birk (ligesom jeg er). Jeg døjede med kløende røde knopper på overkroppen i et døgns tid :( det lignede at jeg havde lavede "priktest" på hele overkroppen :) Jeg har overvejet lidt at skrive til Urtekram, at det måske ville være fint at skrive en lille kommentar om det på emballagen, eftersom der er ret mange der er allergiske over for birk i DK. Selvfølgelig skulle jeg selv havde været opmærksom på det, men jeg havde slet ikke overvejet det. Når det så er sagt var det altså en virkelig lækker lotion, som jeg virkelig ville ønske jeg selv kunne bruge :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Anna, du skal helt klart skrive til produktudvikleren, Tom Hornshøj-Møller. Email: thm@urtekram.dk og fortælle om din reaktion. Det er nemlig ikke meningen at den skulle fremkalde allergiske reaktioner pga. birken. Kan det ske, at du er allergisk overfor noget andet i produktet? F.eks. parfume, som der netop er i denne serie (fordi mange sagtens tåler det og gerne vil have en lækker duft).

   Slet
  2. Det vil jeg gøre :) Hmm det kan selvfølgelig godt være, at der er noget andet som kan have udløst den allergiske reaktion - som eksempelvis parfumen, men jeg plejer ikke at slå ud af bodylotions der er tilsat parfume. Det skal dog siges at jeg er meget allergisk over for bl.a. birk, bynke, græs osv. Det er ikke sikkert at andre der er allergiske over for birk ville reagere lige så voldsomt. Men jeg skriver til Tom Hornshøj-Møller. Tak for svar :)

   Slet
 5. Efter at have arbejdet som model og fået plastret så mange grimme sager i hovedet i mange, mange år, bruger jeg i dag kun naturlige eller økologiske produkter, og jeg har det klart bedst sådan, selvom disse produkter også tit får på puklen i pressen over også at være allergifremkaldende mm.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg godt forstå - det er rart selv, at kunne vælge! Mht. økologi og allergifremkaldende, så er det jo sådan at økologiske plejeprodukter gerne må indeholde parfume f.eks, men tilgengæld er der aldrig parabener eller andre hormonfremkaldende konserveringsmidler i. Duftene er ofte fremstillet af økologiske, æteriske olier der er renere og mere naturlige end syntetiske aromaer (de økologiske anvendes f.eks. også i fødevarer fordi de er så naturlige). Hvis man er meget sart og helt vil undgå parfume, så er det bare med at vælge Astma-Allergi mærkede produkter. Personlig kan jeg godt tåle lidt duft men foretrækker altid æteriske olier og hvis jeg bruger alm. konventionel parfume er det altid uden på tøjet og ikke direkte på huden....

   Slet
 6. Dullegrej :-)
  Ja, jeg forsøger bestem at bruge økologiske produkter, det lykkes ikke altid, men Nordisk Birk har også taget mig med storm :-) Ps er ret vild med lysrød:-)

  SvarSlet
 7. jubii at du også er stormet ned af Nordisk Birk...sjovt nok, så har jeg svoret i produktudviklingsprocessen, da mine kollegaer talte om design og farver, at jeg IKKE ville have lyserøde produkter stående hjemme! Men det virker heldigvis til at være et godt og fornuftigt valg i forhold til de fleste andre, der er vilde med emballagefarven som dig ;)

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...