onsdag den 18. april 2012

Spice trip - KeralaJeg har længe haft planer om en tur til Kerala i Indien. Oprindelsesstedet for en del krydderier - altså virkeligt arnestedet. Området er kendt som et krydderimekka og peberet fra området er verdenskendt for dens høje kvalitet.
Her i påsken lykkedes det så omsider at komme afsted. Planen var at tage på en kulinarisk rundtur og virkelig få madkulturen ind under huden. Min gastronomiske guide hedder Vineesh og er en sand ekspert på det lokale syd indiske køkken. En rigtig foodie:-)
Det blev en fantastisk tur. Jeg spiste på de mest ydmyge lokale steder  - hvor smagen var i top og prisen var i bund!! Maden bliver serveret på et bananblad og bliver indtaget med fingerne. Ris og forskellige typer sauce. Stegt fisk og grillet kylling.
De har også et sandt overflødighedshorn af lækre brød. Stegte, dampede og bagte i tandoori ovn.
Vi spiste også på nogle fancy steder. Her var prisen i top og kvaliteten i bund. Det er lidt fortrøstningsfuldt at den "almindelige" Inder er den som spiser det bedste mad !
Jeg besøgte også en økologisk krydderiplantage og fik for første gang lejlighed til at åbne en frisk muskatfrugt.
Det var en stor oplevelse. Det er nok en af det mest æstetiske krydderier som findes. Den består af 4 dele. Skallen minder om en kastanjes. Inden i den ligger nødden. Den er omkranset af en hård skal, som minder om en hasselnødskal. Uden på den ligger en blød rød kappe. Den hedder muskatblommen. 
Muskatblomme smager som muskatnød, men er lidt mere fin og raffineret i smagen.

Nu er jeg tilbage i kolde Danmark, men smagen af Indien varmer endnu :-)

Hilsen gæsteblogger, Alex Toft Nielsen

8 kommentarer:

 1. Velkommen tilbage Alex - jeg glæder mig personligt til at læse og se meget mere fra dit Indiske krydderi-eventyr. Hvor ser den friske muskatnød fin ud: den ligner næsten et lille guldæg!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marian.
   Der skal nok komme nogle flere indlæg. For dem som ejer plantagerne er muskatnødden også lidt et guldæg. Man er generelt meget heldig hvis man ejer en plantage. Specielt en økologisk som den jeg besøgte. Her dyrkede de forskellige afgrøder sammen. De dyrkede både kokos, kakao, muskatnød og peber. Alle træerne stod sammen som en blandet skov. De har alle forskellige højde om lysbehov og sammensætningen var blevet udvalgt på den baggrund.

   Slet
  2. Det lyder jo som et paradis med sådan en alsidig øko-plantage. Bruger de egentlig de andre dele på muskatnødden tilnoget? altså udover selve "nødden"?

   Slet
 2. Jeg har også tidligere besøgt Kerala, og kan næsten dufte krydderierne, når jeg ser billederne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Fedt - jeg skal af sted igen til december. Har du nogle gode steder du kan anbefale at besøge?

   Slet
 3. Blev altså rigtig glad for at læse at det var Alex og ikke dig Marian der havde været i Indien, ellers ville misundelsen ingen ende tage, og jeg ville straks lægge billet ind på en stilling hos Urtekræmmerne :-)Fantastisk indlæg :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Gid det var mig, der havde været på sådan et spiseeventyr i Indien, men det er altså Alex. En anden af Urtekræmmerne var også lidt imponeret over, at jeg havde nået at være i Indien i påsken og retur!

   Slet
 4. Ejh hvor ser det godt ud - både baden og solen:)

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...