tirsdag den 29. maj 2012

Give away: Vild med Hverdagen

Hurra! Nu er det tid til en give away her på brændstof. Der er jo masser af ting vi kan fejre; at bloggen nærmer sig de 100 faste læsere, at det er blevet ægte sommer, at der er masser af friske, lokale grøntsager og gode råvarer i sæson, som gør det ekstrasjovt at lave ordentlig mad - til hverdag og fest. Jeg har fået lov til at udlove en af mine yndlingskogebøger, som jeg ofte sværger til: Vild med Hverdagen af Louisa Lorang. Jeg elsker lige netop den her kogebog fordi den passer perfekt til mit eget madmantra: at vi skal spise ordentligt mad i hverdagen selvom vi har travlt. Min holding er, at god mad tager ikke nødvendigvis tager lang tid at lave og derfor bør vi prioritere hverdagsmaden lige så højt som når vi kræser om sagerne i weekenden fordi vi får gæster. Bogen er proppet med lækker inspiration og nemme opskrifter, der får selv opskriftsklassikere som Forloren Hare med den nemmeste, men toplækre bønnesalat til at blive en hverdagsluksus. Louisa er fast skribent på feminas madplan og på hendes blog deler hun også gavmildt ud af hendes fantastiske opskrifter. Så nu har du ingen undskyldning for ikke, at lave ordentligt mad i hverdagen, vel?


Vild med Hverdagen kan blive din hvis du inden på tirsdag d. 5/6 2012;


1. er fast læser på bloggen her
2. skriver en kommentar på indlægget hvor fortæller om den hverdagsret du er vildest med at lave samt hvorfor den er en favorit. Skriv gerne din mailadresse også så jeg kan sende præmien til den heldige kartoffel, som vinder Vild med Hverdagen.

34 kommentarer:

 1. Jeg er vild med Louisa's opskrifter og den der er en fed kogebog - så da jeg selv har den springer jeg over at deltage, og håber en anden blir lige så glad for den, som vi to er:-)

  SvarSlet
 2. Hejsa!

  Ville rigigt gerne eje en af Louisa's kogebøger, synes hun er dejligt "nede på jorden" i sin måde at fremlægge på :-) En af mine yndlingsretter i hverdagen er nok thai-inspireret wokmad, smager skønt er sundt og meget hurtigt at lave.

  Vh Lykke

  SvarSlet
 3. Heyho!

  Min yndlings hverdagsret må være dampende, stærk chili con carne serveret direkte fra gryden. Det er sundt, nemt at lave, fuld af vitaminer og hvis jeg skal gøre retten lidt mere spændende, kommer jeg et (stort) stykke mørk chokolade i. Det bliver jeg aldrig træt af!

  Jeg ville nyde at få lidt ny inspiration fra Louisa's kogebog!

  Hilsen
  Sofie Maj / sofiemajs@hotmail.com

  SvarSlet
 4. Jeg er ikke nogen ørn i et køkken, så det skal være nemt, når jeg bevæger mig derud. En af mine hof retter er tarteletter med kylling, asparges, citron og dild.

  SvarSlet
 5. Godt du udskrev denne give away- for så opdagede jeg, at jeg slet ikke er fast læser hos dig ! Jo, jeg er jo fast læser, som du ved, men jeg var slet ikke skrevet som fast læser- det var da for dårligt af mig:-)
  Jeg holder af pasta! Urtekrams fuldkorns muslinger med broccoli,hvidløg og god olivenolie og et gavmildt drys nyrevet parmesan. Mums !
  miriandersen@yahoo.dk

  SvarSlet
 6. Først og fremmest tak for en skøn blog, der er super inspirerende - både mht. tekst & billeder:)
  Min favorit-hverdagsret er Jamie Olivers spinat/ricotta-cannelloni - har man færdige cannellonirør er det super hurtigt og jeg er positivt overrasket over forslaget til alternativ bechamel.
  Håber jeg er heldig:)

  SvarSlet
 7. Jeg elsker Louisa Lorangs tilgang til mad, så vil helt vildt gerne snuse i denne bog.
  Jeg har mange hofretter, og mange af dem simple pastaretter, men en sikker favorit er også pizza, som redder mange travle aftener. Dejen laves aftenen før og koldhæver, og så skal der bare skrælles og skæres et par kartofler, som strøes udover med løs hånd sammen med rosmarin, tomat og mozzarella.

  SvarSlet
 8. wow den bog gad jeg godt at vinde, jeg elsker simpelthen louisa lorang, og følger også trofast med i hendes blog!

  min yndlings hverdags ret er wok, eller pizza, fordi det er hurtigt og det er retter der altid kan laves, og en rigtig god måde at få brugt rester på.

  SvarSlet
 9. Først og fremmest er det en skøn blog du har ;))
  MIn yndlingsret er altså flæskesteg med hele svineriet :), ja noget så gammeldags..men jeg er ikke engang flov over det;))
  hende der Louisa Lorang er super dejlig, hendes opskrifter er nemme at gå til for enhver.sådan skal det være.
  yvonne.h.ipsen@hotmail.com

  SvarSlet
 10. Mette Glerup (mglerup@hotmail.com)29. maj 2012 kl. 19.00

  Hej du ;)

  Min yndlings-hverdags-ret er puy-linser i en chili/tomatsauce, toppet med masser af frisk timian og dertil noget grillet øko-medister eller en god øko-pølse med krydder i.. Så er lykken gjort <3

  Kærligst Mette

  SvarSlet
 11. Min ynglings-hverdagsret er hjemmelavet lasange med en sprød, grøn salat. Kødsaucen koger jeg i kæmpe portioner og så er der altid lige en portion i fryseren til fx. lasange. Mens lasangen bager er der tid til at dække pænt bord, tænde stearinlys og snitte salaten.
  Jeg holder også meget af at lave "Pasta a la Lady og Vagabonden", for det er min kærestes livret:)

  SvarSlet
 12. Jeg elser når en ret/ting kan blive til mere end et måltid og derfor gøre hverdagen endnu nemmere uden det blivet mindre lækkert. Skal jeg have rødt kød køber jeg tit en flankesteak. Det giver det fineste røde kød til billige penge og resterne kan enten bruges i en lækker salt eller laves til byens bedste shawarma.

  Hilsen Karsten
  signo@live.dk

  SvarSlet
 13. Ej den vil jeg rigtig gerne vinde. Jeg er rigtig glad for en hel kylling, kun krydret med citron, salt og peber, i ovnen i 1 time. Helst med groft skåret kartofler, vendt i timian, salt, peber og olie, nedenunder. Og så hvad vi har i grønt dertil. Kyllingen vender jeg efter en 1\2 time. Dejlig hverdagsmad, hvor der også er tid til leg med børnene😊

  SvarSlet
 14. Jeg deltager gerne, da jeg snart, når min give away er afsendt, er en bog i køkkenet lettere/mindre.. Og så kan jeg ikke få nok af kogebøger - specielt om hverdagsmad.. Min bedste hverdagsret er mine italienske kødboller i tomat, de er helt vildt gode:-)

  Kh. Jimmy

  SvarSlet
 15. Jeg er helt vild med retterne, endelig skønne retter

  SvarSlet
 16. Jeg er vild med Louisa's inspirerende opskrifter. Jeg eeelsker at lave mad, og er så heldig at være mor til 3 på henholdsvis 3, 9 og 16 år, så der bliver tit tryllet i køkkenet så der er lidt alke kan lide :) en af vores yndlings, selvom vi har mange, er pasta carbonara fordi vi kan variere den efter hvad vi har lyst til. Enten den helt basis carbonara eller med spinat eller med timian osv osv. Men det ku være fedt at blive mere iinspireret af Louisa's lækre sager. Mon det tæller at jeg har gået på efterskole med hendes kæreste?? ;)

  SvarSlet
 17. Lige i øjeblikket er mi ynglingsret rode-bananpandekager - fordi der er så himmelske lækre!!

  SvarSlet
 18. Uh, jeg siger skam ikke nej til chancen for at vinde en lækker kogebog.
  Min yndlingshverdagsret - eller i hvert fald den jeg laver alleroftest! - er bagte kartofler med skinke, hytteost og grønne bønner vendt med soja. Lækkert og voldsomt nemt!
  (Forresten, skal der ikke stå at fristen er den 5/6 og ikke den 5/4? ;) )

  SvarSlet
 19. En af mine hvedagsfavoritter må være hjemmelavet pizza.
  vh Anne (Annewg@jubii.dk)

  SvarSlet
 20. Yay alle de gode hverdagsretter I har - og dejlige, positive ord og Louisas opskrifter! Keep the comments coming - vi elsker dem! Og jo tak Xenia: det er naturligvis 5 juni og ikke april... godt set, jeg retter straks!

  SvarSlet
 21. Hmm vi har så mange favoritter herhjemme. Tjekkede lige de gamle ugemadplaner og det er sjældent at vi får det samme to gange på en måned. Men i aften skal vi have en super nem ret som jeg er ret vild med: hvid fisk smurt med tikka masala pasta og rigeligt presset hvidløg, og bagt i ovnen til det er lige akkurat gennemstegt. Dertil ris kogt med en bouillonterning og tilsidst tilsat en pose optøede broccolibuketter.
  På den måde kan man få lækker hjemmelavet varm mad selvom man har en nyfødt der stjæler meget af ens tid ;)

  Tak for en inspirerende side, jeg er vild med dine billeder =)

  MVH
  Sandra
  Jaxie1000(a)hotmail.com

  SvarSlet
 22. Uhh den bog mangler jeg i min samling. Synes hun lavet nogle rigtig gode opskrifter.

  Her er en hverdags favorit lasagne med rigtig mange grøntsager revet i og en god tomatsalat til. Det er en rigtig god måde at få en 2 årig til at spise mange grøntsager og så er det nemt at lave til 2 dage. Dag 2 får vi en anden salat eller flute til :-)

  SvarSlet
 23. HIP HIP HURRAAA - for alle de dejlige ting, der er at fejre! Og ikke mindste for en skøn give-away - som jeg selvfølgelig mægtig gerne vil være med i! Min yndlings hverdags/hurtig ret er en lækker pastaret med aubergine, tomat, masser af basilikum, mozzarella og parmasan.

  SvarSlet
 24. din skønne blog giver en masse inspiration, elsker når der er nyt på "burn-bloggen" fra dig... jeg er nok mest et lille kød-ører, og her mangler jeg altid lidt inspiration..

  Favorit retten er helt klart Boller i Karry...

  SvarSlet
 25. Ej hvor er det altså bare en fed give away, men så igen du har jo også en fed blog så det passer jo meget godt med hinanden ^_^
  Den hverdagsret jeg nok elsker aller mest må være panerede hornfiske fileter (i sæsonnen, ellers er rødspætte fileter også en af yndlingene) med nye kartofler og persille sauce... YUM!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Trine,
   Du er den heldige fisk i denne give away. Skip mig en mail med din adresse - så sørger jeg for, at Vild med Hverdagen bliver sendt til dig! Jeg er 100 % sikker på, at du bliver topglad for den! God fornøjelse og TILLYKKE!

   Kh Marian

   Slet
 26. Lige på falderebet!

  Familiens bedste hverdagsret - som egentlig er blevet en fredagsret fordi det er så hyggeligt at få sammen i køkkenet og lave med et glas rødvin - er hjemmelavet forårsruller med fuldkornsplader fra Aarstiderne og en lækker salat til. Fyldet varieres alt efter hvad der er i køleskabet kombineret med hakket oksekød. Desværre er det ikke altid de kan købes hos Aarstiderne og jeg har endnu ikke findet dem andre steder i fuldkornsversionen.

  SvarSlet
 27. Hej
  Jeg kender ikke kogebogen, men håber jeg nu kan komme til det ;-) Det er svært a vælge en yngligsret, men en af de bedste hverdagsretter, jeg kender, er pasta med broccoli. Det er hurtigt at lave, billigt, sundt og smager sååå godt.

  Hilsner Marie

  SvarSlet
 28. Jamen Louisa er jo fantastisk - hendes Vild med Vegetar er også blevet hevet med hjem fra biblioteket nær mig flere gange, så jeg vil elske den kogebog.
  Jubii, jeg kan lige nå det!
  Min yndlings hverdagsret må være en nem kyllingesalat, hvor man blot steger noget stærkt krydret kylling blander det med alverdens salat (iceberg, agurk, vindruer, vandmelon, eller hvad årstiden og køleskabet byder på) sammen med en god hjemmelavet karrydressing af fromage frais og karry. Det er en virkelig skøn ret, som er frisk, ikke fylder for meget og super nem. Den har klart fået liv igen herhjemme, når der er travlt i den vilde hverdag :)
  Hilsner Maria

  SvarSlet
  Svar
  1. Hov, min mail er forresten: mpedersen89@gmail.com

   Slet
 29. Hverdage er der jo flest af, så skal maden jo også være lækkert :)
  Min ynglings hverdagsmad må være frisk pasta med tun fra dåse med chili og kanel, samt grønsager og lidt madlavningsfløde - yum! Man bliver sendt lige til himlen - og så tager det 15-20 min og lave - win! :)

  SvarSlet
 30. Skøn blog du har!

  Min absolutte hverdags favorit må være pasta med kødsovs, da det er en ret, som jeg husker aller klaret fra min barndom.

  /Monica

  SvarSlet
 31. 1000 tak for de mange gode svar og inspirationen til nemme hverdagsretter, der både er sunde og lækre! Haps - lige i kogebogenskoncept. Her i huset har vi vurderet besvarelserne ved at jeg har læst alle op en for en - og helt anonymt - M fik det endelige ord ved at stemme på "den med fisk". Og han har jo så evigt ret: for vi burde alle spise mere fisk i hverdagen. Tillykke til Trine A der snart har en fin hverdagskogebog på hylden!

  SvarSlet
 32. Jeg kan liiige nå det :) 1 lod til mig!!

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...