onsdag den 30. maj 2012

Jeg elsker iskaffe

Iskaffe. Uhmn. Når solen titter frem er det lækkert med en opkvikkende kaffe, der samtidig afkøler. Jeg er vild med smagen af kaffe i alle afskygninger og derfor er elsker jeg også iskaffe. Hvis du vil være fræk, så giv din iskaffe et scoop god vaniljeis og nyd den som dessert. Jeg har oftest drukket iskaffe på byens cafeer, der har et bred udvalgt af kolde kaffedrikke. Men nu bor jeg ligesom midt i en svensk skov, hvor der hverken er Baresso, Espresso House eller andre kaffebarer. Nu har jeg bikset min eget version sammen. Den er nem og kræver hverken blender, flødeskum eller andet.


Du skal bruge:
(Til 1 pers)
1/2 dl stærk kaffe, gerne espresso
1/2 mælk
1 tsk agavesirup eller anden sødme
3-4 isterninger
Evt. et scoop vaniljeis hvis du er fræk og det skal være en dessert


Sådan gør du:
Bryg kaffen og kom det i et glas sammen med isterninger. Rør agavesirup ud i kaffen og tilsæt så mælken. Er det en af de dage hvor du trænger til ekstra forkælelse, så top lige med en kugle vaniljeis. Server med sugerør og solskin! Nemt, ikke?

9 kommentarer:

 1. Hmm, mon man kan lave en lækker cremet udgave med te.. Som altså ikke bare er iste. Nogle ideer?

  SvarSlet
  Svar
  1. Altså jeg laver verdens nemmeste iste bare med Yogi Tea Lime Mint, som jeg afkøler sammen med tebrevene i. Det er ikke cremet men bare tæskelækker læske. Jeg vil meget gerne prøve at lave en is-chai til ære for dig PIlle :)

   Slet
 2. Mmm lækkert :) jeg har før lavet ice blendet chailatte herhjemme, det er også bare guf!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder virkelig godt. Har du mon opskriften på din blog Line?

   Slet
  2. ooohlalaaaa, jeg leder self. efter sukkerfri udgave.. Mon man kan lave med sød mandelmælk.. hmm.. spændende.

   Slet
  3. Jeg fandt den inde hos Line http://www.madmedhjertet.dk/2011/06/ice-blended-chai-latte.html

   Men det er ikke lige det jeg leder efter, må finde på noget hvor jeg jo selv brygger Chai teen rigtigt stækt eller noget, så man kan lave et ekstrakt eller noget. Måske fryse dem som isterninger, hmm.

   Slet
  4. Fantastisk.... jeg prøver at brygge en i morgen i løbet af dagen. Det må kunne gøres godt! Uhmn....

   Slet
 3. Jeg og elsker iskaffe. Lagde det masse, masse, masse der jeg jobbet før. Mmmm!!

  SvarSlet
 4. Mmmmm...iskaffe er det bedste i verden når det er sommer! Om sommeren og når jeg er på ferie varme steder er iskaffe klart min yndlingsdrik :)

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...