søndag den 20. maj 2012

Mielcke & HurtigkarlSidst i april spiste jeg på Mielcke & Hurtigkarl i Frederiksbergs have - KBH.
En restaurant jeg kun kan anbefale!
Jan Hurtigkarl har altid været et gastronomisk forbillede for mig. Han har gennem årene stået for en vidt favnende gastronomi, hvor madkulturer fra hele verden kommer i spil. En overgang havde han et koncept i Ålsgårde, hvor de hvert år lavede et madkulturelt tema. Der blev hvert år fortaget en længere rejse af kokkene til et land. Dette land var så den kommende sæsons tema.
Intet ondt ord om Nordisk Gastronomi, men det er da også fedt at blive inspireret på denne måde. Ingen dogmer - bare et åbent sind til spændende råvarer fra hele verden omsat til retter med en blændende kreativitet og respekt!!
Konceptet sammen med makkeren Jakob Mielcke er stadigt præget af denne nysgerrighed og udforskende tilgang til Gastronomi. Meget minimalistisk stil  - bordet var bare dækket med to sten da vi ankom. Selve restauranten var dekoreret organisk og støttet af et stemningsfyldt lydbillede. Lyde fra hvaler, fugle og vejr blev afdæmpet afspillet under hele aftenen.
Maden var fantastisk. Det blev en aften med primært nordiske og japanske indtryk, men vi fik alt for mange retter til at jeg kan beskrive det her.
Jeg vil dog fremhæve den bedste, som faktisk havde en helt klar nordisk profil:
En ret kun bestående af jordskokker i forskellige teksturer og konsistenser. Fantastisk, fantastisk, fantastisk. Jordskokken er en vidunderlig grøntsag. Retten ses nederst til venstre i billedet.

Se mere om restauranten her: www.mhcph.com


Hilsen gæsteblogger, Alex Toft Nielsen

3 kommentarer:

 1. Det lyder jo som en HELT fantastisk spiseoplevelse I har haft der... billederne ser også virkelig flotte ud! Sjovt nok var der også kun sten på bordet da vi ankom til Kock & Vin, måske er det den nye bord styling trend. Vi fik også jordskokke-sorbet og det smagte HIMMELSK

  SvarSlet
  Svar
  1. Jordskokkesorbet lyder spændende ! Fik i den sammen med noget??
   Det kan godt være, at det er ny trend med denne minimalistiske opdækning. Er dog ikke sikker på at tjenerfaget er så begejstret. Lidt af deres fine opdækningshåndværk bliver jo helt overflødigt :-)
   Glæder mig til at høre mere om Kock & Vin !!!

   Slet
 2. De flamberede jordskokker-stykker ved bordet i en slags solbærvin og så med papirstynde, sprøde solbær "kager/flager" på toppen. Virkelig skøn smagskombi....

  Vi har allerede været ved en svensk skovsø for at finde 4 flade, fine sten til næste gang vi får gæster og skal dække bordet lidt kreativt :) De skal vel bare en tur i opvaskemaskinen?

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...