mandag den 7. maj 2012

Nordjysk gourmet


Jeg bliver simpelthen nødt til at dele min begestring for konceptet på Restaurant Frank's i Sæby. Vi spiste der i lørdags i anledningen af min fødselsdag, men havde egentlig ikke lyst til den store fisk og skaldyrsbuffet, som ellers er meget populært. Der kun et par andre retter på menukortet som ikke var fisk, men de var udsolgt da vi kom ret sent.Tjeneren var dog så sød at sørge for, at køkkenet alligevel kunne bikset to vinterburgere sammen til os. Og hold fast sikke et festmåltid. Burgerboller bagt på øko-mel fra Aurion i Hjørring, kød fra Himmerland rørt med ramsløg og en coleslaw af gulerødder og persillerod, ost fra et lokalt mejeri, eddikesyltede løg og Vildmosekartofler! Ene nordjyske råvarer i sæson. Og det er konceptet hos Frank's. Jeg elsker det fordi det er så gemmenført, at vi ikke kunne få keptchup til de gode ovnbagte kartofler. Den dygtige og engagerede tjener havde god tid til at fortælle os om råvarerne, tilberedningen og konceptet omkring udelukkende at anvende råvarer fra Nordjylland. Det virker til, at der sættes en ære i godt madlavningshåndværk samt at være tro mod det lokale koncept (kun med undtagelse af vin og f.eks. peber, men det er også fair nok for det er så trods alt øko). Det er ægte, nordjysk gourmet. Burgeren var simpel, men lækker og smagssammensætningen var i top. Vi blev NØDT TIL at bestille dessert også efter det overraskende gode måltid. Porcheret pære med hjemmelavet nougatis og en fyldig karamelcreme samt mynte på toppen. Halleluja! Det er ikke sidste gang vi skal spise der når vi er i Sæby. Priserne er også fair: 135 kr. for en burger og 85 kr. for den fine dessert. Fiske- og skaldyrsbuffet koster kun 225 kr. per pers. Service, mad og indretningen er i top - og udsigten kan man bestemt heller ikke klage over. Jeg er vild med nordjysk gourmet....


Frank's Restaurant
Havnen 12
9300 Sæby


7 kommentarer:

 1. Der bliver godt nok kræset om dig i tiden. Det ser top lækkert ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. det er livet uden køkken! Og det er dejligt så længe det varer... I næste uge er der ingen undskyldning for ikke selv at lave mad igen ;)

   Slet
 2. Jeg ville så gerne invitere min mand Frank derop på noget surprice - alene navnet og det at han elsker livet ved havet og det at sejle :-) Men netop deres store fiskerepetoire gjorde at jeg ikke turde da han har allergi overfor fisk i ekstrem grad. Er altid nervøs for om de kan adskille tingene i køkkenet. Men hold nu op hvor ser det lækkert ud - måske man skulle vove pelsen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan helt klart anbefales, Anette. Og ja, oplagt som en overraskelse til din mand. Det er det perfekte sted til den slags... hvis jeg var dig ville jeg da bare ringe op og bede dem være ekstremt forsigtige ved tilberedningen pga. din mands allergi overfor fisk/skaldyr - det burde kunne håndteres ligesom de også skal tage hensyn til gluten- eller mælkeallergi indimellem!

   Slet
 3. Det ser virkelig lœkkert og hyggeligt ud!

  SvarSlet
 4. Tror jeg vil forbi Franks i næste uge. Jeg har aldrig været der, men faldt over den her anmeldelse. Så tak for tippet.
  Vh Kristian

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...