torsdag den 3. maj 2012

Sunde pandekager (uden stivelse og sukker)

Jeg ELSKER pandekager, men prøver - så godt jeg kan - stadig at undgå for meget sukker og stivelse. Da jeg fandt en pose (meget dyr = 129 SEK/kg) økologisk mandelmel i ICA blev jeg inspireret til at lave en opskrift på sunde pandekager uden sukker og stivelse. De blev både luftige som amerikanske morgenmadspandekager da jeg tilsatte hytteost og loppefrøskaller. Og sødmefyldte, som pandekager SKAL være, fordi jeg tilsatte lidt vaniljepulver og kanel. Jeg dumpede lidt friske blåbær i enkelte af pandekagerne og spiste dem med ahornsirup (og ja, det er jo en slags sukker, men ikke tilsat i selve pandekagerne, så mængden kan være minimal hvis du ønsker det) Nyd dem med frisk frugt, blåbær, marmelade eller hvad du ellers har lyst til.

Du skal bruge:
(ca. 8 små, tykke pandekager)
1 spsk økologiske loppefrøskaller (eller HUSK)
4 æg
2 dl mandelmel
1 tsk vaniljepulver
1/2 tsk stødt kanel
1/2 dl hytteost
1/2 dl mælk
Kokosolie eller smør til stegning
Evt. blåbær, ahornsirup eller hvad du ellers plejer at nyde til dine pandekager

Sådan gør du:
Pisk alle ingredienserne til en jævn og luftig masse - gerne så hytteosten også er most lidt. Opvarm en slip-let stegepande (kan anbefale GreenPan) og steg pandekagerne i kokosolie eller smeltet smør. Jeg steger 1/2 dl pandekagedej ad gangen og vender dem når de er gyldne. Hvis du vil have blåbær i pandekagerne, så dump dem først i når den ene side af pandekagen er fast og gerne lige inden du vender pandekagen. Nyd dem på morgenbordet, som mellemmåltid eller som en himmelsk dessert. Velbekomme!

7 kommentarer:

 1. Dem må jeg prøve. Hvad er det for noget med nyt job? Fortæl fortæl? Solskinskram fra Herning

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Maria,
   Bedre sent end aldrig: jeg lufter nyheden om job på bloggen senere...

   Slet
 2. Bliver jo helt lækker sulten.
  Syntes det er et vildt spændende twist med hytteosten, det har jeg aldrig prøvet før, så den opskrifter kommer på "to do" listen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Det er jeg glad for at høre. jeg synes, at hytteosten giver en svampet konsistens og så er den jo fyldt med gode proteiner også. glæder mig til at høre hvad du synes om opskriften!

   Slet
 3. Ummm det lyder virkelig lækkert. Tror jeg skal prøve at købe mandelmel. Jeg har spist nogle andre stivelsesfri pandekager. De består bare af banan og æg med kardemomme og kanel i. De er dejligt søde og smager endnu bedre med lidt frisk frugt til :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Banan er også supergodt i stivelsesfrie pandekager. Jeg har en anden pandekageopskrift her på bloggen hvor jeg godt nok laver pandekagerne med havregryn og banan. Det er min yndlings.

   Hvis du køber mandelmel, så har jeg lige fået at vide, at det er bedst opbevaret i køleskabet. Det kan blive harsk hvis man ikke får det brugt hurtigt fordi der er et højt indhold af naturligt fedt deri.

   Slet
 4. Nu har jeg endelig fået fragtet selvsamme mandelmelpose hjem til DK af min søde nabo, som har været i ICA idag! Jeg glæder mig til at prøve din opskrift af. Dog må jeg skifte mælken og hytteosten ud med rismælk - håber de bliver vellykket!

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...