torsdag den 17. maj 2012

Tuber, bobler og farver

Det er altså lidt af et eventyr at handle ind her i Sverige. Måske fordi det hele stadig er nyt så de daglige indkøb bliver lidt af en oplevelse på godt og ondt. Good news er, at jeg er vild med ICA's  private lable koncept "I (heart) Eko", som gør det nemt og lækkert at finde de økologiske varer i butikken. Ramlösa kommer også i alverdens smagsvarianter, der rent faktisk smager rart. Jeg har fået anbefalet den med Vattenmelon, som virkelig er en ny favorit hos mig fordi jeg slet ikke drikker sodavand eller andet stads, men holder meget af vand med bobler. Og så kan svenskerne jo som bekendt bare noget med mad på tube.... hvis du går lidt op i emballagedesign, så er der også rigtigt mange fødevarer, som er pakket pænt ind i farver. For en food freak som jeg er det altså heaven med de svenske tuber, bobler og farver!

Ps. Bad news: jeg kan ikke finde past. æg og skyr naturel. Eksisterer det mon ikke her?

13 kommentarer:

 1. Salmonella er ukent i sverige så derfor er de pasteuricerede æg det også.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jo egentlig gangske trygt at anvende alm. æg så. Tak for opdateringen :)

   Slet
 2. Jamen det er altså bare så skønt med mad på tube! Har du prøvet deres mjukost? Mums altså :)
  Min mand siger det samme som Engel; at salmonella ikke har været et problem herovre, så derfor bruger de ikke de pasteuriserede.
  Skyr har der kørt reklamer for på TV fornylig, så jeg tror muligvis det skulle kunne findes på hylderne herovre nu. Men kan ikke helt huske om det var sådan nogle små portioner med noget müsli til måske.
  Ramlösa er også en total favorit hos os. Har du prøvet med granatæble? If not, give it a go :)

  Mange hilsner fra HBG.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ditte! Jeg håber, at jeg så med tryghed kan gi mig i kast med de almindelige æg uden salmonella-bekymringer!

   Mht. Skyr, så har jeg fundet skyr med smag i små to-go-størrelser: med blåbær, vanilje eller jordbær. De er gode, men tilsat sukker. Jeg vil hellere selv tilføre sødmen til min morgenmad f.eks. med lidt honning eller frisk frugt. Sig til hvis du falder over Skyr natural, ik?

   Og granatæble lyder lækkert. Det er den næste jeg tager med i indkøbskurven.
   Kh M

   Slet
 3. jeg er vild med ICA. har været der en gang, men det var en indkøbsfest!

  SvarSlet
  Svar
  1. Indkøbsfest er det hver gang jeg er i ICA. Det er farligt sjovt at købe ind og jeg kommer til at fylde kurven til bristepunktet hver gang....

   Slet
 4. der findes ikke pat.æg eller samonella forskrækkelse i Sverige, de har ikke samonella problemer, de fik det udryddet for mange år siden, i 50 ´erne tror jeg.
  Jeg savner Sveriges enorme udbud af alt ! Når jeg nu om dage, en sjælden gang er i Malmø, må og skal jeg besøge kæmpe ICA mega marked :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Er der noget specielt du shopper når du så er i ICA? Og har du mon selv boet i Sverige siden du skriver, at du savner udbuddet?

   Slet
 5. Jeg flytter til Sverige - er mega træt af pasteuriserede æg !!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det vil jeg da glæde mig til, Alex. Mon din familie er enig med dig i dine flytteplaner? Og griller du så ikke pulled pork og andre ting hver søndag for så kigger M og jeg gerne forbi?

   Slet
 6. Åh det lyder bare til du har det så godt på den anden side af sundet. Mange hilsner :-)

  SvarSlet
 7. Jeg har haft et <slot i Sverige- nogen kalder der en ødegård, men for mig var det et slot i den store skov:-)
  Vi var der ofte, næsten hver weekend og alle ferier.
  Mistede det ved min skilsmisse. Skilsmissen var det bedste jeg har gjort, men savner mit slot.
  Jeg kunne bruge lang tid på at rose ICA :.-) Men noget jeg køber med hjem fra Malmø er fl.hak tomater i de der brikker- øko. Og purerede øko tomater. Synes de har en rigtig go smag. mel og gryn fra Saltå kvärn. Ofte nogle olier. Og min last- det søde sirups brød :-)

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...