torsdag den 14. juni 2012

Comfort food: salat fra barndommen

Min mormor hed Rita. Det synes jeg egentlig var et ret chickt navn for en, der blev født i 1927. Hver dag lavede mormor-Rita mad til min mor + 5 andre unger og min bedstefar, der arbejdede på et rejsebureau. Det er lidt af en tjans. Dengang var der altid rationer på kød, dvs. 1 frikadelle pr. pers. og enten grød eller suppe til for- eller efterret. Jeg tror, at salater var en smule eksotiske dengang og noget, som man virkelig sjældent fik. Alligevel, så er en klassisk grøn salat en "mormorsalat" for mig. For mig, er det comfort food og sådan lidt retro-agtigt. Måske burde den i virkeligheden have heddet Mor Bente Salat for mon ikke det var hende, der biksede den slags salater sammen da jeg var barn 80erne evt. med en Thousand Island på siden. Nu er Mor Bente jo osse blevet mormor, så på den måde passer navnet alligevel. Uanset hvad, så er en grøn salat med gode, danske råvarer altså ikke sådan at kimse af nu hvor sommeren er på vej (håber jeg stadig). Jeg bikser gerne en dressing sammen af creme fraise, frisk dild, peber og citronsaft.

Hvad kommer du i din sommersalat?

10 kommentarer:

 1. Hæhæ ja det er en rigtig mormor. Salat som i min barndom og som min kæreste skræmmende nok også helst laver salat, er der mon en mormor gemt i ham??

  Kh

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha - det er der helt sikkert! Eller måske er det bare den type salat han også er vokset op med?!

   Slet
 2. Jeg synes simpelthen Rita er sådan et fint og cool navn. Alle hedder jo efterhånden Alba, Alma og Viktor, så er Rita da et sejt pust fra fortiden. I love it!!
  Kram til hinsidan

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej söde Sanne! Ja, Rita har helt sikkert väret lidt chickt på den tid...

   Savner diiiiig!

   Knus til Hjortshöj/Mariager

   Slet
 3. Fin salat! Jeg bruger for det meste spinat, som "salaten" i salaten;) Prøv desuden at tilsætte granatæbler, de tilfører et sommerligt pust.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder virkelig godt Anna! Jeg er også ret vild med spinatblade, men de kan bare nemt have lidt for meget jord på synes jeg. Tak for tippet med granatäbler!

   Slet
 4. Smiler over din historie - jeg var ung i 80'erne, så jeg vil nærmest sige at det der er en mere avanceret mormor-salat:-) Mindes mest med hovedsalat, tomater og agurker og flødedressing:-) Til bøf, masser af bløde stegte lød og brun sovs! Jeg synes det er sjovt og hyggeligt med mormorsalat, og ku' snildt sætte sådan en portion du har lavet til livs med nydelse:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åhhhh flödedressing. Det er jo virkelig også en klassiker på sådan en mormorsalat. Det må jeg snart pröve.... I 90erne da jeg var ung fik vi mest KINAKÅL ;)

   Slet
 5. Lige nu er vi helt vilde med blomkål og broccoli der er kørt gennem foodprocesser, så det bliver smuldret. Og så blande med agurk, tomat, avokado mv. Og børnene er helt vild med det :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Yes sådan en laver jeg også tit Anja. Jeg har en opskrift her på bloggen, som hedder "blomkålscouscous" hvor jeg mikser smulderet med forskellige ting. Det smager HIMMELSK!

   Slet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...