fredag den 22. juni 2012

Trevlig Midsommar

I dag fejrer svenskerne midsommer med god mad, blomster i håret og snaps på bordet. Det er en af årets højdepunkter. Vi blev inviteret med til venners venners midsommerfest på landet. I et telt i haven med en mægtig buffet fyldt med svensk mad som jonssons fristelser, nye kartofler kogt med dild, æg med kaviar, ost, sild og meget andet. Der var masser af jordbær og verdensbedste jordbærlagkage. Selvom snapsen var dansk og hjemmelavet, så nøjedes vi med Ramlösa. Mange danser også rundt om midsommar-stangen, men til vores fest var den mest bare til pynt. Ganske hyggeligt at samles for at fejre sommer selvom det regner. Og ikke mindst for at spise masser af god mad og jordbær!


Frk. kræsens blog har i dag en herlig video om Midsommer for dummies. Klik forbi hvis du er nysgerrig efter mere af den svenske tradition. 


Trevlig midsommar! 

12 kommentarer:

 1. Dejlige billeder og fin blog!
  Kig gerne forbi vores:
  WWW.Blog-that-smile.blogspot.com

  SvarSlet
 2. Sikke et herligt indlæg. Man får så meget lyst til Sverige når man læser med på din blog :-)
  Skal du så fejre dansk midsommer i morgen :-)
  Jeg vil i hvertfald ønske dig en rigtig dejlig sommer :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du må også have den skønneste sommer Anette. Jeg var i Helsingborg i går og kunne skimte sankt hans bålene i DK. Jeg fik jo helt hjemve. Håber du nyd den danske version af midsommer!

   Slet
 3. Sverige er bare hyggelig!
  Jeg kan slet ikke vente til, at vi selv skal afsted.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvornår skal I til Sverige? Hvorhen og hvorfor? Fortæl fortæl!

   Slet
 4. Svar
  1. Det var virkelig fint og landligt. Kagen var GOD!

   Slet
 5. super hyggeligt lyder det til - sjovt at prøve andre landes traditioner og skikke både med mad og hvad man ellers gør. Sikke da en kæmpe skål bær!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig meget sjovt at opleve de andre traditioner og især alt hvad der vedrører maden er jeg jo superinteresseret i. Jeg fandt faktisk ikke ud af om alle gæster havde et jordbær-bidrag med til den store skål.... i så fald havde vi ihvertfald glemt at medbringe jordgubbar til festen!

   Slet
 6. Ihh hvor ser det hyggeligt ud! Jeg har vist et crush på Sverige :-) Det er så sommerhyggeligt med det mosbeklædte kors, blomsterne og de friske jordbær!! Ummm

  SvarSlet
  Svar
  1. Du må komme til Sverige og flirte lidt med dit crush! Jordbærene var toplækre og kagen lige så. Mums! Kom frisk ;)

   Slet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...