mandag den 23. juli 2012

Blåbær: skovens superfood

Jeg har ventet længe på, at blåbærene i baghaven skulle blive flotte og modne. Det er de nu! Buskene bugner og vi har høstet det blå guld i spandevis i weekenden. Det vækker barndomsminder fra Rebild Bakker hvor jeg hver sommer var på blåbærjagt i bakkerne sammen med hele familien. Selv vores hund var pjattet med skovens superfood. Jeg har altid elsket blåbær og alt med blåbærsmag. Ofte ryger de i pandekager, smoothies eller ovenpå Skyr til morgenmad. Hvilken luksus at have høstet så mange - lige uden for døren i vores svenske baghave.

Hvordan nyder du dine blåbær?

16 kommentarer:

 1. Sikke et glas ren fryd. Jeg nyder mine blåbær i en tærte, men oftest i ren form og i al for store mængder:-( Rigtig meget velbekomme til Jer:-)

  Kh Jimmy

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg har virkelig også lyst til at bage taerter for tiden. Det kan vaere jeg burde forkaelse os med sådan en omgang blåbaer taerte!
   Tak for inspirationen, Jimmy!

   Slet
 2. Hvor er det lækkert - jeg er dybt misundelig!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det forstår jeg godt. Det er altså også ret så fedt....

   Slet
 3. Hvor l æ k k e r t, sådan nogle gad jeg godt have på altanen ;) Jeg ville starte med at spise dem helt som de er. Så ville jeg komme dem på mine havregryn næste dag. Eller i mine pandekager. Og i min salat. Og bage kage med dem! Og tærte, sådan en med chokolade i bunden. Haps!

  SvarSlet
  Svar
  1. uhmn taerte med chokolade i bunden lyder jo alt for fristende... mums! Jeg giver den også gas med baererne lige pt og tilsaetter dem i alle måltider! Im loving it!

   Slet
 4. Åh Marian. Kan næsten mærke, hvor ondt i maven, jeg ville få af at bo i din have. Alligevel drømmer jeg om masser af blåbær og når som helst jeg kan komme til det spiser jeg alt for mange ligesom Jimmy :)

  KH'er Sanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Kan man spise for mange blåbaer, Sanne? uhmn jeg spiser nemligen stor del lige for tiden...

   Kh Marian

   Slet
  2. Nej nej, ikke for mange ift. sundhed. Fyld dig bare. Men jeg har faktisk prøvet et par gange at spise så mange og så hurtigt at jeg fik ret ondt i maven af det. Du er bare heldig, hvis din mave kan håndtere dem i rå mængder.
   Kh,
   Sanne

   Slet
 5. Dejligt! Jeg vil også have en have :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har vist mest bare en naturgrund - men det er også dejligt!

   Slet
 6. Åhh hvor lyder det bare fantastisk M!! Her føler jeg mig heldig bare fordi vi har nogle enkelte krydderier i gården ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også dejligt med friske krydderurter, Anne. Det skal man huske i alle måltider også. Ligesom blåbaer!

   Slet
 7. Uh ja, blåbær ... for mig vækker det minder til mine barndoms sommerferier i Sverige. Vi plukkede og satte på strå, og gik i skoven og guflede. Vi plukkede spande fulde, syltede og frøs til vintermånederne.

  Yummy.

  Jeg vil også have en blåbær busk ... :-(

  Mest af alt synes jeg de skal nydes au naturel. Ellers på morgenmaden. Skal de tilberedes, er det her min absolutte favorit :http://lacucinanada.com/2011/08/08/blueberry-upsidedown/

  Nyd dem. Nyd sommeren.

  Mvh La Cucina Nada

  SvarSlet
 8. Når jeg var på ferie hos min mormor om sommeren, fik jeg hver aften blåbær med mælk og fløde på. Det var meget dejligt. De store amerikanske blåbær er ikke nær så gode (og sunde) som de vilde bær, vi kan plukke i Norden.
  Elsebeth

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...