fredag den 27. juli 2012

Hverdagsmåltider

Det er vist ingen hemmelighed, at jeg er virkelig glad for mad på alle måder! Derfor er det også virkelig en udfordring at sige nej tak til dejlige kager, gode pastaretter og nybagt bröd i store maengder. Men hvis jeg strukturere mine måltider er det faktisk lettere for mig at snige mere sundhed ind i min hverdag. Weekenderne er dog anderledes for det skal heller ikke blive for surt eller striks for mig. De sidste par uger har mine hverdagsmåltider fordelt sig sådan her:

Kl. 7-8 Morgenmad
Skyr med frugt og evt. lidt honning eller de her himmelske protein pandekager. Spiser også gerne omelet eller ägge-muffins. Og naturligvis en god kop kaffe!

Kl. 10 Lille snack
Lidt nödder eller frugt og gerne med vand eller en kop te til.

Kl. 12 Frokost
300 g gröntsager f.eks. i form af spidskålssalat, blomkålssalat eller bare gulerödder og tomater som hapsere. Så spiser jeg varmröget laks, rejer, krabsehaler, tunsalat eller aeg dertil.

Kl. 14.30 Lille snack som kl 10 + kaffe nr. 2

Kl. 16 Snack
Frugt, bananpandekage, et aeg, hytteost eller evt. en rugbröd hvis jeg skal i fitness lige efter job.

Kl 19-20 Aftensmad
300 g gröntsager og köd. Hvis vi griller får jeg masser af salat, coleslaw og grillede peberfrugter til köddet. Gris, kål og karry eller fyldige supper er også et hit.

Er du bevidst om dine måltider eller spiser du bare når du er sulten?

10 kommentarer:

 1. Ser skisme dejligt ud! Hvor er du god til at undgå brød og korn. Jeg hælder det lykkeligt indenbords, Selv om jeg også er bevidst om at prøve at få grønt nok.
  Som vegetar er det nogle gange svært at få en ordentlig mæthedsfølelse uden lidt brød/korn synes jeg. Man får jo god mæthed af de kødprodukter du tilføjer til dine store måltider. Dem synes jeg set er svært at finde en mættende erstatning for, men jeg prøver.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ville virkelig heller ikke ane hvordan jeg skulle blive maet som vegetar uden korn og bröd! Men det kommer også an på om du spiser f.eks. aeg, maelkeprodukter og fisk, som nogle vegetarer gör. Kerner, nödder, kartofler, avocado og kål giver mig god maethedsfornemmelse, men andre gröntsager fylder sjaeldent nok.

   Slet
 2. Lækker mad ;-)
  Jeg er 'desværre' meget bedvidst om mine måltider i løbet af dagen. Jeg synes, det er en fin balancegang mellem at være striks og loose. Jeg er meget struktureret som person og det smitter også af på min kost. Fungerer faktisk bedst, hvis jeg nogenlunde ved, hvad jeg skal have og spise i løbet af dagen - mest hverdagen. I weekenden er det (læs: forsøger jeg at være) mere mad efter humør.
  Mht. sult så forsøger jeg at undlade at spise, hvis jeg ikke er sulten (der har jeg stadig noget at lære).
  Hov, det blev en lidt lang snak.
  God weekend!
  - frk. sveske

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Frk. Sveske
   Jeg har det på helt samme måde som dig med maden og planlaegningen af det. Du har ret i, at det kraever en vis balance mellem at vaere striks og afslappet omkring det. Jeg gider heller ikke vaere en besvaerlig gaest eller fölgesvend fordi jeg ikke spiser nogle bestemte ting.

   Hvordan er du bevidst i dine måltider?

   Slet
 3. Jeg tænkte på om ikke bare jeg kunne flytte ind hos dig og følge din plan? Det ser godt nok bare super godt ud :) Jeg burde virkelig stille mit mad op i sådan et skema, for jeg føler jeg har nul kontrol. Det må jeg arbejde hen imod efter fødslen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo da Ditte. Du er velkommen ;) Så kan du også hjælpe mig med alle de praktiske udfordringer her i Sverige ;)

   Slet
 4. Pas nu på du ikke svinder ind til det rene ingen ting ;-) Syntes du er sej du kan holde dig i skindet - Jeg prøver i tre ugers perioder og så har jeg ca en uge til snyd/synd indtil jeg svinger mig i sundheds sadlen igen...
  Men lidt fuldkorn tror jeg altså godt du må spise :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er ingen fare for at jeg bliver væk... jeg spiser også fuldkorn i begrænsede mængder - det har min mave allerbedst af. F.eks. en rugbrød om morgenen eller lidt pasta/ris om aftenen. Og jeg har da også fået en bette is mens der var sommer ;)

   Slet
 5. det lyder megasejt, lækkert og struktureret. jeg prøver stadig at holde mig fra mælk og gluten, men jeg holdt det langt fra henover ferien. men nu er det mandag - ferien er slut - og jeg hopper op på sundhedssadlen igen sammen med provins:) og jeg har sagt frokostordningen fra på job - der var for mange fristelser og for lidt, jeg rent faktisk ku' li'.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er da også umuligt at undgå gluten når man er på Sardinien, der lokker med bröd, pizza og pastalaekkerier! Jeg pröver mest at snige mere protein og mere grönt ind i min kost - og så undgå for meget stivelse, sukker og usundt fedt. Det har min mave, min krop og mit humör det allerbedst af. Jeg kan dog ikke undvaere maelkeprodukter for jeg synes tit en god gedefeta lige er prikken over iét på en salat.

   Hvad spiser du mon til morgenmad uden gluten og maelk?

   Slet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...