fredag den 31. august 2012

Byens Brændstof: Foodie fifs fra Odense


I dag tager vi et smut til Odense og får foodie fifs fra en Jacob Klitgaard, som jeg har haft den store ære af at arbejde sammen med sidste år under min Food Architect Uddannelse. Jacob er en stor kulinarisk livsnyder, der bor lidt udenfor Odense. Han er 40 år og driver en gastronomisk konsulentvirksomhed; Foodmind.dk hvor han arbejder som kok og  fødevareudvikler. Han er en stor inspirator når det kommer til mad, smagsnuancer og spiseoplevelser. Enkelt, ærligt og gennemskueligt mad uden ”make up” har 1.prioritet hos Jacob, og så må det også gerne være underspillet! Her kommer hans guldkorn i form af lokale foodie fifs direkte fra Odense til dig, så du ikke behøver gå forbi de allerbedste spiseoplevelser i byen.

1. Hvor spiser du brunch/morgenmad?
Grand hotel i Odense har en fornuftig Brunch, som skiller sig ud fra den ofte meget kedelige cafébrunch – især deres små æggeretter ”En Cocotte” er et hit.

Jernbanegade 18

2. Hvor spiser du en god frokost?
Sortebro Kro som ligger ved den Fynske landsby i det sydlige Odense er helt klart NO 1
Chef kokken; John Kofoed serverer Klassisk dansk kompromiløs kvalitets mad, med et strejf af det franske ind over…Især hans hønsesalat med bacon er topklasse!, med også silderetter og tartar er i særklasse – og så er det bare en bonus at måltidet kan nydes i særlig hyggelige fynske omgivelser – stråtag, bindingværk og stokrose idyl…

Sejerskovvej 20, 5260 Odense

3. Hvor findes byens bedste caféhygge?
Chokoladehuset i Kongensgades sydlige del er byens bedste! Deres kager er topkvalitet uden kompromis på kvalitet og gode råvarer – også deres hjemmelavet is er i særklasse.
Café druen & bønnen finder man på flakhaven – Odense´s Ground Zero, ved rådhuset. Super kaffe fra den lokale kafferister; Stellini og udmærket kageunivers - Men kan man ”nøjes” med at sidde på en bænk i Kongens have eller ved andre hyggelige kroge i Odense C, så bør man prøve verdens bedste spandauer og snegle fra den lille økobager i Nørregade; ”Det gode brød

4. Hvor spiser du byens bedste middag?


Pt er der hele 2 steder at anbefale, hvis man er til afslappet miljø, usminket mad og ikke ønsker den klassiske ”papegøje-retorik” fra tjeneren: Restaurant No61 og Kok & Vin. Her får du enkelt, ærligt kvalitetsmad i bistrostil, der serveres med en afslappet og kyndig betjening. Begge er lidt a la fransk landkøkken og No61 har også en fremragende vinbar.
Restaurant No61
Kongensgade 61

Kok og vin
Gråbrødrestædet 19


5. Hvor drikker du den bedste drink/øl/vin?


Byens Bedste øludvalg finder du i Carlsens Kvarter – total kitsch miljø, men meget hyggeligt og ægte! Gode drinks fås på restaurant Goma. De har en barafdeling, som man roligt kan besøge uden at spise der… (men maden fejler bestemt ikke noget – Japansk/sushi i høj kvalitet) Er du mere til vin, så vil jeg helt klart anbefale vinbaren på restaurant No61, der er dejligt afslappet og har et godt udvalg af især franske og Italienske vin på glas. Kan evt. nydes med lette kolde retter – perfekt ” weeken-gå ibyen- before-dance-sted”.

2 kommentarer:

  1. Næste gang jeg skal ud og spise skal det helt klart også være på nr 61..Den har vi snakket længe om at få prøvet :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Der har jeg haft æren af at spise sidste år - det var virkelig en fantastisk oplevelse!

      Slet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...