mandag den 13. august 2012

Chipotle - en røget, men rar fætter

Har du smagt chipotle? Det er en af de krydderier og smagsnuancer jeg for alvor har fået øjnene op for ved at arbejde med mexicansk mad. Chipotle er i familie med jalapenos, men har både en røget, krydret og aromatisk smag. Den er stadig stærk som chili jo er, men slet ikke helt oppe i den superhotte og onde kategori. Røgsmagen er ret karakteristisk. Og, røgede fødevarer har jo den eftertragtede umamismag, som runder måltidet af mellem sød, salt, bitter/besk og stærke smagsnuancer. Min chipotle-favorit er Tex Mex Chipotle Paste fordi den er nemmest at dosere. Jeg har ødelagt et par retter ved at overdosere med Chipotle Chili krydderier så maden blev alt for stærk og uspiselig for os. Men som paste går det langt bedre. Jeg har mikset med Philidelphia ost eller øko-mayo til en tyk dip/dressing. Vi har toppet den på burritos, enchiladas, etc. Og jeg har kommet et par tsk fulde i div. kødsaucer som chili con carne samt marineret grillbøffer i pasten. Nu kan jeg slet ikke få nok af den røgede, stærke chilismag. 

TIP! Læs også Alex blog fra sidste efterår om Chili Chili Chili hvor han blandt andet i kommentarfeltet anbefaler chipotle til en autentisk chili con carne.

4 kommentarer:

 1. me too pille. Jeg er nu officielt chipotle fan... vi hapser det ene glas paste efter det andet herhjemme....

  SvarSlet
 2. Jeg har faktisk endnu ikke fået smags chipotle - jeg synes desværre ikke, det er så nemt at finde. Ved du om Santa Marias chipotle paste kan fås i DK også, eller er det kun i Sverige du har fundet det?

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg kan lige tjekke på job om den er i DK sortimentet også. Jeg har ikke set den selv før jeg flyttede til Sverige. Alm. chipotle-krydderi er lidt svær for mig at styre fordi det hurtigt bliver superstærkt!

   Slet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...