torsdag den 9. august 2012

Græsk salat: din ven når grøntsagsskuffen er tom

Når grøntsagsskuffen er ved at være tom bliver det ofte en græsk salat herhjemme. Den græske salat er en rigtig ven, der redder måltidet. Løg, tomater og agurker har jeg ofte derhjemme ligesom vi altid har en god ekstrajomfru olivenolie, balsamico glaze og store økologiske oliven i huset. Jeg er vild med de frugtrige, græske oliven fra Gea som smager af sol og sydlandsk sommer. Og er der lidt gedefeta og frisk basilikumblade bliver det hurtigt en luksussalat. Salaten kan nydes for sig selv eller som tilbehør til f.eks. farsbrød, dunser, bøffer, grillerier eller stegt kylling. Ja, nærmest hvad som helst.

Hvad gør du mon når grøntsagsskuffen er tom og der skal grønt på bordet?

8 kommentarer:

 1. Min grøntsagsskuffe er meget sjældent tom - så er jeg jo løbet helt tør for mad! Ser det helt sort ud, så har jeg næsten altid flåede tomater på dåse og kogte bønner af en art i fryseren og krydderurt på altanen, og så er der suppe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også et "restehit" her med suppe.... og det ville da være sørgerligt at løbe tør for mad. Keep the box full of veggies, Emma!

   Slet
 2. Vi har altid gulerødder i grønsagsskuffen, så jeg plejer at lave råkost med ananas, rosiner og solsikkekerner som jeg også altid har på lager.

  SvarSlet
  Svar
  1. Uhmn råkostsalat er et evigt hit. Jeg må teste med ananas!

   Slet
 3. når jeg er tæt på at løbe tør, er det også mest de langtidsholdbare grøntsager, jeg stadig kan være heldig at ha i huset:-) Gulerødder, løg, porrer, squash .... de ryger nok mere en tur i ovnen typisk .... men din salat ser skøn ud, det ligner bestemt ikke "rester"

  SvarSlet
 4. Lækker salat !
  Tja, når grønsagsskuffen er tom, er der heldigvis ofte frost bønner i fryseren og de er gode sammen med rødløg og en spicy dressing.

  SvarSlet
 5. Ja en græsk salat går man aldrig forkert i byen med og har man et godt basis lager kan man jo altid trylle et eller andet lækkert frem.
  Når grøntsagsskuffen er ved at være tom hjemme hos mig ligger der som regel altid løg, hvidløg, gulerødder og hvis jeg er heldig noget broccoli det smider jeg så i wokken sammen med rød karry og topper med hakkede ristede peanuts.

  SvarSlet
 6. Åh græsk salat kan man altid spise! :)
  Hvis min grønsagskasse er ved og være tom, så har jeg heldigvis min bedste ven i fryseren - spinaten :)
  Ellers så har jeg altid som Emma også siger, lidt dåsetomat, løg og min krukke med krydderurter, og så kan der hurtigt blive bikset en tomatsuppe sammen. :)

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...