tirsdag den 21. august 2012

Morgenhit to go: æggemuffins med fyld

Jeg har skåret lidt ned på forbruget af muffins og kager. Derfor er det også en fornøjelse at hapse gode, sunde og mættende æggemuffins til morgenmad eller som mellemmåltid. De er superlette at lave og du kan variere til ukendelighed. Min favorit-fyld er æggemuffins med skinke og feta eller med laks og dild. Lav dem i silikoneforme eller en "slip let" bradepande til muffins. Papir dur ikke - det er testet. Jeg bager gerne dobbeltportion så vi har til flere dage for de kan fint holde sig lækre i køleskabet. Det er nemt at hapse sådan en fætter som morgenmad på en travl dag. Jeg tager dem også med på madpakke for at få lidt protein hvis jeg f.eks. har grøn salat med. Æggemuffins er et morgenhit to go, når jeg ikke når at spise hjemmefra, men må spise på farten!

Du skal bruge:
(til 4 muffins)
3 øko-æg
1 spsk mælk eller vand
Salt
Peber
Fyld: f.eks graved laks, dild, feta, revet ost, tomater, løg eller hvad du har lyst til.

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 180-200 grader. Pisk æg med mælk/vand, salt og peber. Fordel æggemassen i dine muffinsforme og kom derefter fyldet i også. Hvis du kommer fyldet i før ægget kan du risikere, at det falder til bunden. Bages i 15-20 min i en forvarmet ovn. Afkøles og opbevares til morgenmaden, madpakken eller nydes straks. Sundt, mættende og lækker protein! 

20 kommentarer:

 1. Lige i retningen af noget, jeg har gået og tænkt på at lave, men ikke fået taget mig sammen til! Men NU er der ingen undskyldning med den fikse opskrift :) Det ser godt ud.
  KH Maiken

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Maiken!
   Sådan havde jeg det også - men nu bikser jeg dem hurtigt sammen hvis vi alligevel har gang i ovnen. De redder altså enhver morgenmad, madpakke eller ulvetime (ja, dem har jeg jo selv som semi-voksen!). Og du kan variere fyldet efter lyst og behov.

   Glæder mig til at høre hvad du synes om opskriften!

   Slet
 2. Det lyder lækkert, god idé :) Hvor har du formene fra, de er rigtig fine.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Maja,
   Tak - formene har jeg faktisk købt i Notre Dame i KBH sidste sommer. Jeg er seriøst glad for dem for de er ægte "slip let" og så elsker jeg stjerneformen på alle mine muffins.

   Slet
 3. Haps sådan en portion skal jeg prøve at bikse sammen i aften!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne!
   Vil super gerne høre hvad du synes om opskriften så....
   Haps tilbage!

   Slet
  2. Jeg lavede 2x portion igår med røget laks, spinat og lidt feta. Og mums de er lækre. Dem kommer jeg helt klart til at lave igen!

   Slet
  3. Ih hvor er jeg glad for at høre at de var et hit, Marianne. Det er nemlig super lækkert og nemt at have dem i baghånden til en sund hurtig morgenmad.... Æggemuffins ROCKS!

   Slet
 4. Frank er på!! Og jeg er også den glade aftager. Frank laver omelet til os næsten hver morgen, men en smule afveksling er velkommen. En nem en af slagsen for ellers bliver det ikke til noget, så 1000 tak, din svenske stjerne.
  KH, Sanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt med omlet til morgenmad, men det kræver lidt tid gør det ikke? Dem her laver jeg bare samtidig med aftensmaden og hapser den kold om morgenen! Men glæder mig til at høre hvad omelet-fansene synes :)


   Kh;
   M

   Slet
 5. Hvor ser de lækre ud.

  Du er velkommen til at tage et kig forbi min blog(:

  www.kreaman.blogspot.com

  SvarSlet
 6. God ide og lækker opskrift. Det må jeg prøve :)

  SvarSlet
  Svar
  1. 1000 tak - jeg vil supergerne høre hvad du synes når du har testet!

   Slet
 7. Stjerne muffins, hvor sejt ! :)

  SvarSlet
 8. De ser lækre ud :)

  SvarSlet
 9. Haps :) Har tyvstjålet ideen og lavet om så den passer til vores omelet opskrift. Helt fantastisk - og de var et kæmpe hit hos ungerne!! Smider det på min blog i dag - og henviser naturligvis til dig :-) Tak for inspiration!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var så lidt - er glad for at det hitter også hos ungerne- og takker med kyshånd for linkerier....

   Slet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...