lørdag den 8. september 2012

Byens Brændstof: lokale foodie fifs fra Østerbro


Sidste uge var vi i Odense og i denne går turen til Østerbro. Anne-Sophie Lahme er 27 år,  Østerbroer med stort Ø og projektleder i kommunikationsbureauet Lahme, der laver internationale, strategiske kommunikationsprojekter  indenfor mode, interiør livsstil og fødevarer. Mad spiller mange roller i Anne-Sophies liv for hun er en rigtig madnørd, der i øvrigt synes, at det er vigtigt at tage stilling til hvad vi byder os selv med det vi spiser, for vi skal jo leve af det! Netop derfor har jeg også haft ufatteligt mange gode samtaler om mad, råvarer og spiseoplevelser med Anne-Sophie. Lørdagens lokale foodie guide er Anne-Sophie. Direkte fra Østerbro med stort Ø.

1. Hvor spiser du brunch/morgenmad?
Dag. H. På Dag Hammerskjölds Allé 38, fordi man kan få rigtig morgenmad. Jeg elsker brunch, men jeg elsker faktisk endnu mere en skål vellavet grød eller ristet rugbrød med æg og purløg. Når jeg vågner om morgenen er jeg nemlig altid uforskammet sulten og det kræver altså sin morgenmad.

2. Hvor spiser du en god frokost?
I min hverdag betyder frokosten ikke særligt meget, for der er jeg så optaget af mit arbejde at den mest bare skal give mig energi til resten af dagen. Men frokostmenuerne på Lele på Østerbrogade 56 er ret fantastiske. Nok ikke særligt originalt men det virker for mig.

3. Hvor får du byens bedste kaffe?
Det er svært, for Østerbro har virkeligt mange fine cafeer, men jeg fristes til at sige hjemme i mit køkken med en pose friskristet kaffe fra Kontra Kaffe på lille Triangel i stempelkanden. En af de fine ting ved Østerbro er nemlig at der de seneste år er kommet rigtig mange gode specialbutikker til så man kan hente alt fra hjemmelavet pasta og økologisk kød til ordentlig kaffe med hjem.

4. Hvor spiser du byens bedste middag?
På den franske Figaro Bistrot i Willemoesgade 31 lige ved vores kontor serverer de en uforskammet god simereret hver aften til 125 kroner. Med i købet for du to søde og lidt tossede autentiske franskmand, en legendarisk grim indretning og fransk bistrostemning for alle pengene. Jeg synes det er det hyggeligste i verden at smutte derned engang imellem efter en lang dag og tanke op på ægte fransk madglæde.

5. Hvor får du Østerbros bedste drink?
Jeg kan faktisk ikke særligt godt lide alkohol, men på Pixie på Bopa plads i Løgstørgade 2 har de forskellige hjemmelavede limonader med rabarber, ingefær eller mynte, og de tager kegler! De kommer i kæmpe ølkrus München style og så er det bare hyggeligt at sidde under en kæmpe parasol i ly for den regn der åbenbart er præmissen for årets ikke eksisterende sommer. 

4 kommentarer:

 1. Sådan en maddag kunne jeg virkelig godt tænke mig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det ville jo være himmelsk! Yum... jeg skal til Østerbro næste weekend og skal helt klart teste min. 2 af Anne-Sophies anbefalinger!!

   Slet
 2. Fin blog og godt blog navn :)
  Du fangede da min opmærksomhed i hvert fald!

  Fortsat god søndag aften
  /Tine

  SvarSlet
  Svar
  1. 1000 tak for de pæne ord Trine! Rigtig dejlig søndag til dig også - og klik endelig forbi igen en anden gang!

   Slet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...