fredag den 21. september 2012

Byens Brændstof - lokale foodie fifs fra Doha, Qatar


Vi har fået foodie fifs af Anne-Sophie Lahme, der bor på østerbro og af Jacob Klitgaard i Odense. Ny bliver det lidt mere varmt og eksotisk da vi skal et smut til Qatar! Mette Støy Larsen er 32 år og har for nyligt rykket teltpælene i Aalborg op og er flyttet til Mellemøsten med hendes mand, som er blevet udstationeret i Doha, Qatar. Hun synes mellemøsten er overvældende, anderledes og utrolig spændende, og Qatar er et land i rivende udvikling. Mette elsker at rejse, god mad og nyder at gå på kulinarisk opdagelse hvorend jeg kommer hen. Mette og jeg har gået på handelsskole sammen og har siden rendt på hinanden i blandt andet Sydney hvor vi var bosat i en periode samtidig. Mette giver her lokale foodie fifs direkte fra Qatar.

1. Hvor spiser du brunch eller morgenmad i Qatar?
Her blir jeg nødt til at nævne Friday Brunch, som er en hel institution her i Doha. Her holder vi muslimsk weekend - så weekenden starter torsdag aften og så kalder arbejdet igen søndag morgen. Fredag middag samles expats til brunch og bobler på byens større hoteller, og mæsker sig i overdådige buffeter der byder på alt lige fra sushi, lækre salater, europæiske og mellemøstlige specialiteter, alverdens kød grillet lige som du vil ha det og ikke mindst en dessertbuffet af en anden verden!
Kan anbefale brunchen på Oryx Rotana nær lufthavnen eller Hyatt i West Bay Lagoon district.
Er man til mere almindelig morgenmad, kan den franske café Paul's i Landmark Mall anbefales. De laver nogle skønne omeletter, franske baguettes og croissanter.

2. Hvor spiser du en god frokost?
Casper & Gambini's i Landmark Mall serverer de nogle skønne fyldige salater, friske sandwiches og gode supper og pastaretter. Servicen er helt i top og når man sætter sig, får man serveret lækkert lunt brød, grissinis og hjemmebagt knækbrød med den skønneste dip til! Er man mere til det lokale køkken, kan jeg klart anbefale Sabah W Masa på Salwa Road, hvor de laver skøn hummus, fattouch, falafel, shawarma og kebbe.

3. Hvor får du byens bedste kaffe?
Min lokale kaffepusher er Costa Coffee på The Pearl hvor jeg bor. Her går jeg ned og får min latté og læser dagens avis. De laver også en skøn forfriskende mint lemonade. For lidt mere lokal atmosfære er der en masse hyggelige kafferbarer og caféer i Souq Waqif, hvor man kan nyde en kop kaffe blandt de lokale, der sidder og ryger vandpibe i timevis og spreder en liflig duft af bla. æble- og jordbær tobak.

4. Hvor spiser du byens bedste middag?
Vi besøger tit og ofte Thai Snack i Al Nasr Street - udelukkende for den skønne autentiske thai-mad de serverer. De kunne egentlig lige så godt kalde den "Thai Shack", for det er ikke kun maden som er autentisk, også stedets beskaffenhed, indretning og atmosfære er meget lig de lokale restauranter man ser i Thailand. Men de bruger friske råvarer og maden er super! Papaya Salad, Chicken Cashewnut, og fried morning glory er blandt mine mange favoritter. Og så tilbydes der iøvrigt traditionel thai-massage i de tilstødende lokaler! Har man lyst til steak og rødvin kan jeg klart anbefale JW Steakhouse på Hotel Marriott. Super møre steaks, lækkert tilbehør og betjeningen er helt i top!

5. Hvor drikker du den bedste drink/øl/vin?
Sky View på 15. etage på La Cigale Hotel er en super cool udendørs bar, med fantastisk udsigt ud over Doha. En dj spiller et godt mix af det nyeste musik, de har et bredt udvalg af øl, vin og spiritus og du får serveret små lækre snacks til dine drinks. Kan ikke anbefales i jun-jul-aug da det simpelthen er for varmt at være udendørs - også om aftenen!
 

6 kommentarer:

 1. Ej, hvor lækkert. Min bedste ven rejser i flere måneder ad gangen i asien, og elsker at tage et ophold på et par dage i netop Doha - hans yndlings rejse-mellemlande-ferie-sted:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Spændende med en sådan en rejsende ven. Du må fiffe ham om Mette's yndlingsspisesteder - det kan jo være, der er lidt ny inspiration til hans stop over på vejen!

   Slet
 2. Det lyder faktisk rigtigt fedt i Doha. Meget internationalt og lækkert!

  SvarSlet
  Svar
  1. Fedt - jeg har aldrig været der selv. Skriv gerne hvis du har gode spisefifs her, Alex.

   Slet
 3. Jeg melder mig gerne til at skrive et indlæg her hos dig om fifs fra Dubai hvis det skulle have interesse :)

  Lise B

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lise,
   UNDSKYLD - jeg har først set din kommentar nu - lidt sent. Men jeg vil supergerne have dine Dubai fifs. Vil du ikke sende mig en mail: marian@neeruplarsen.com så får du spørgsmålene af mig!

   TAK fordi du vil være med!

   Kher Marian

   Slet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...