onsdag den 11. maj 2016

BBQ SALAT: Hjemmelavet Coleslaw - perfekt til pulled pork, spareribs og andet grillkød

Jeg kan rigtigt godt lide coleslaw, men salatdressingen må helst ikke være for fed efter min smag. I min version laver jeg den derfor primært på yoghurt naturel eller græsk yoghurt. Coleslaw er en nem hverdagssalat f.eks. til grillet kød som pulled pork, steak sandwich, sliders eller andre amerikansk inspirerede retter. Jeg tager også gerne coleslaw med på madpakke, da kålen mætter godt midt på dagen. Her får du opskriften på hjemmelavet coleslaw:

Du skal bruge:
200 g finthakket hvidkål eller spidskål
3-4 revede gulerødder

Marinade:
1 tsk honning
1/2 dl æblecidereddike
1 tsk god salt
1 tsk sukker
1/2 tsk knust spidskommen (ikke mere for så bliver det for dominerende i smagen)
Peber

Dressing:
2 dl yoghurt naturel (eller græsk yoghurt eller creme fraiche)
1 spsk øko-mayo
1 tsk Herbamare urtesalt
1 tsk sukker
Salt
Peber

Sådan gør du:
Snit, riv og hak først kål og gulerødder. Miks marinaden og hæld det over grøntsagerne. Lad gerne trække i køleskabet en times tid inden servering. Bland dressingen og lad den hvile i egen skål i køleskabet også. Vend dressingen i grøntsagerne lige inden servering. Vupti: der har du din hjemmelavede coleslaw!

TIP!
Det er ikke 100 % nødvendigt at lade grøntsagerne trække i marinaden. På hverdage hvor det skal gå hurtigt blander jeg de snittede grøntsager og dressingen med det samme, men tilsætter lidt spidskommen til dressingen og undlader dermed marinaden. 

3 kommentarer:

  1. Coleslaw er så lækkert! Jeg laver det faktisk med samme forhold mayo, men med fx Thieses fromagefraise. Det er liækkert når man liga kan ane mayosmagen endnu. Det med marinade har jeg aldrig prøvet, men det lyder læks.

    Synes altid slawen smager bedst på anden dagen! Uhm.

    SvarSlet
  2. Det ser da bare vildt godt ud - jeg elsker osse coleslaw MED spidskommen som et sikkert vinderkrydderi. Plejer at bruge creme fraiche men vil da prøve den græske youghurt næste gang ...eller skyr måske.

    SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...