fredag den 19. oktober 2012

Byens Brændstof - Lokale Foodie Fifs fra Hobro og omegn

En af mine yndlingsbloggere bor helt derude hvor kragerne vender - lidt udenfor Hobro. Det er Malene, som er en 28 årig lærer, livsnyder, tingfinder, hundeven, grinebidder og madelsker. Men hvor kan man spise, hygge og nyde gode spiseoplevelser når man bor et sted hvor udbuddet af spisesteder mildt sagt begrænset. Men skraber man lidt i overfladen, vil man opdage, at der faktisk er steder, der er værd at besøge. Her kommer lokale foodie fifs direkte fra Hobro og omegn fra Malene, der elsker velsmagende mad af gode råvarer, men som samtidig synes, at den gode betjening og atmosfære er lige så vigtig.

1. Hvor spiser du brunch i Hobro og omegn?
Med udsigt til Danmarks smukkeste fjord. Mariagerfjord.  På Cafe K, der er en hyggelig cafe i ét af de gamle, røde pakhuse på havnen i Hobro. Her kan man nyde en meget traditionel brunch bestående af scrambled eggs, bacon, pølser, pandekager med chokolade og meget mere.


Cafe K
Søndre Kajgade 8 9500 Hobro
Skal det være mere ekstravagant, frister Postgården i billedskønne Mariager med en mere speciel brunch bestående af yoghurt med sorbet, røget laks med hjemmelavet dildmayonaise, lun minitoast med bøffelmozarella, tomat og røget oksemørbrad, røræg, bacon og pølser, to slags oste med årstidens garniture og Matts æbledrøm. Uhm

Postgården Mariager
Torvet 6
9550 Mariager


2. Hvor spiser du byens bedste frokost?
Jeg har netop fået øjnene op for Restaurant Bies, der byder på gedigne frokostretter som æggekage, stjerneskud og pariserbøf. Det lyder simpelt, og det er det også. Men der er kælet for detaljerne og maden laves som i de ”gode, gamle dage”. En ting jeg også godt kan lide ved stedet er, at de gør en dyd ud af at anvende gode, lokale råvarer som f.eks. kød fra Bitten Slagter.


Restaurant Bies
Adelgade 26
9500 Hobro3. Hvor snupper du en god kop kaffe med kage i Hobro?

Kaffebørsen er et af de nyeste skud på stammen i Hobro. Det er en god blanding af gammeldags købmandsbutik, cafe og kaffebar. Stedet ligger midt på torvet og frister med lækre sandwich, bagværk, flødeskumskager, specialristet kaffe og en nostalgisk indretning. Priserne på kaffen varierer fra dag til dag - de følger naturligvis Børsen i London. Jeg er nok nær den eneste lærer i landet, der ikke drikker kaffe, men jeg kommer alligevel gerne på Børsen for deres søde kager og hyggelige atmosfære. Det har byen manglet.

Kaffebørsen
Adelgade 25
9500 Hobro
Er man mere til selv at brygge sin kaffe, vil jeg slå et slag for, at man lægger vejen forbi butik En og en hel del i Randers. Duften af de mange forskellige slags kaffebønner rammer omgående, når man træder indenfor. Men er man, som jeg, ikke til kaffe, så byder de søde kaffepiger også på alskens lækkerier til bolig og selvforkælelsen.

En og en hel del
Houmeden 6
8900 Randers C
4. Hvor spiser du byens bedste middag?
Er man, som jeg, til røde bøffer og lækkert tilbehør, skal man forbi Theater Restauranten i Hobro. Et gedigent steakhouse med kartofler og ”såws”, som de skriver på menukortet. Et rigtig hyggeligt sted med fødderne på jorden og fine omgivelser. Er vejret til det, kan maden også nydes i den tilhørende gårdhave. Og så kan en middag jo eventuelt kombineres med en teaterforestilling.

Theater Restauranten
Theatertorvet 1,
9500 Hobro

Har man spenderbukserne på, eller er anledningen bare helt speciel, synes jeg man skal unde sig selv en spadseretur igennem Mariagers hjerte og afslutte med en middag på (føromtalte) Postgården – Stedet hvor man bor og spiser godt.

En lille tidslomme af nostalgi, historie og god mad. Jeg kan varmt anbefale tournedos bearnaise med grøntsager de jour, rucola og pommes rösti. Strammer bukserne, og kan man trille hjem, kan man jo altid tage en overnatning på det tilhørende og charmerende hotel.
 

5. Hvor drikker du den bedste øl?

”I øllets rige – er vi alle lige”.

Bies Bryghus er byens stolthed, hvad angår de våde varer. Her går man ikke forgæves, hvis man er ude på at få tørsten slukket. Her er øl og vin i alle afskygninger, og man kan oveni hatten få sig en rundtur i det gamle bryghus. Det anbefales, at man tager rundvisningen, inden man stikker snabelen i tønderne.


Bies Bryghus
Adelgade 26
9500 Hobro

6
. Hvor stiller man den søde tand i Hobro og omegn? 
Vebbestrup Ismejeri laver de lææækreste flødeis – til ingen penge. Derudover har de et stort udvalg af oste, vin, pålæg m.m.

 

Vebbestrup Is
Sdr. Truevej 1
9500 HobroDet perfekte bland-selv-slik fås hos Lækkerifabrikken i Mariager. En bolsjebutik hvor man selv kan vælge og vrage imellem de mange lækre smagsvarianter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...