fredag den 29. januar 2016

FULDKORNSBRØD: Hjemmebagte fuldkornsboller med spelt og ølandshvede

Er der noget bedre end nybagte, lune boller når regnen rusker udenfor? Bollerne er superlette at lave hvis du har en røremaskine - desuden "klattede" jeg dem bare på pladen så jeg slap for dejkaos på hele bordet. Fuldkornsboller gerne må få et lidt rustikt look og behøver ikke være kuglerunde. Opskriften får du lige her:

Du skal bruge:
350 g Ølandshvedemel, fuldkorn 
150 g sigtet speltmel f.eks. fra Urtekram
4 dl koldt vand
1 tsk øko-honning
20 g gær
1 spsk olie
1/2 dl yoghurt naturel
Lidt salt

Sådan gør du:
Opløs gør i vand, tilsæt honning og lad det stå 5 min. Bland yoghurt, olivenolie og salt i gærblandingen inden melet tilsættes lidt ad gangen. Du skal ælte længe - gerne 10 min på røremaskinen. Dejen er ikke helt fast, men skal gerne være sammenhængende og nærmest elastisk. Tilsæt evt. mere mel hvis nødvendigt. Hæv under et vådt klæde i halvanden time. Klat bollerne ud på en bageplade med bagepapir og efterhæv til ovnen er opvarmet til 200 grader. Jeg lod en bageplade blive i ovnen så den blev godt varm og trak så bare bollerne på bagepapiret over på den varme plade (lidt som en pizzasten). Bages i 15-30 min, afkøles lidt og nydes så til suppe, morgenmad, madpakke eller hvad du har lyst til.

3 kommentarer:

 1. Jeg tror at nybagt brød med koldt smør er min all time favoritmad. Jeg bliver så blød om hjertet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Alt hjemmebagt er himmelsk. Næsten.... jeg er ikke nogen særlig god rugbrødsbager desværre. Bager du mon selv?

   Slet
 2. Det ser meget lækkert ud og jeg elsker også nybagt sundt brød uden gluten :-)
  Må prøve din opskrift.
  God weekend :-)

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...