onsdag den 21. november 2012

5 julegaveønsker til køkkenet


Det er ikke engang december endnu, men jeg har allerede lavet årets julegave-ønskeseddel - naturligvis store og små ønsker til nyt køkkengrej, madlavningsinspiration og gode køkkensager. Her kommer mine 5 julegaveønsker til køkkenet i år:

1. Gourmet-rivejern fra Microplane til parmasan.

2. Phillips saftpresser så jeg kan lave grøntsagsjuicer sprængfyldt med vitaminer.

3. Smukt bestik fra Normann Copenhagen

4. Bekväm skammel fra IKEA (fordi jeg ikke kan nå de øverste hylder i mine køkkenskabe)

5. Thomas Rodes kogebog Stenalderkost, da jeg er superinspireret af Palæo som en sundere livsstil. 

Ønsker du dig også nyt køkkengear eller inspiration til madlavningen i år?

10 kommentarer:

 1. Kan kun sige, at jeg synes det er gode ønsker- jeg har både rivejern fra Microplane, saftpressen og skamlen :) Thomas Rode derimod, ham gider jeg ikke:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt, at du kan bekræfte at det er gode ønsker - det er rart at vide om det er godt grej jo.... Tror også Thomas Rode skiller vandende en del. Men jeg synes bare hele palæo-stilen er spændende, så jeg vil supergerne have lidt inspiration til kornfrie opskrifter :)

   Slet
 2. Uhh fine ønsker.. Er dog ikke glad for Thomas Rode.. Eller Palæo.. Diæten/livsstilen er sikkert fin, men at kalde det for stenalderkost er direkte forkert og jeg må som arkæolog protestere mod den label. Det er forkert formidling af forhistorien. Hovedparten af de fødevare han putter i fandtes ikke i den nordiske stenalder. Granatæbler, gris, æg (fra høns), appelsiner for at nævne et par... Hvis bare de ville kalde det noget andet eller i det mindste have konsulteret fagfolk inden så, så jeg ikke noget problem, men det er mig, der skal rette op på folks misforstået viden om fortiden (og sjovt nok tror de mere på en kok end mig...). Nå.. Det var et surt opstød, jeg beklager og melder at jeg synes maden ser enormt indbydende og lækker ud! (og så ønsker jeg mig nok også lidt det der rivejern...) ;)
  Hilsen Thit (thitbirk@gmail.com)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Thit,

   SJovt at det i virkeligheden er forkert at kalde det stenalderkost. På engelsk anvendes termen Paleo jo istedet for, men jeg må også indrømme at jeg ikke ved om det dækker bedre over begrebet eller om det også er en fejlfortolkning. Kan sagtens forstå, at du protesterer over det når det reelt er forkert formidling. Hvad mon man så egentlig spiste i den nordiske stenalder?

   /Marian

   Slet
  2. Paleo er også forkert - det er fagbetegnelsen for jægerstenalder :) Der har lige været en fin artikel om det i weekendavisen. Kosten er sikkert fin og det jeg har smagt i Torvehallerne var lækkert! Hvis man skulle spise som stenalderen i norden skulle man spise meget fisk og østers og ja selvfølgelig nødder, rødder osv. Der er faktisk lavet en kogebog af arkæobotanikere (arkæologer med speciale i botanik). Den hedder "En kulinarisk rejse gennem tiderne" af Sabine Karg, Regular Steinhauser-Zimmermann og Irmgard Bauer. Der er "rigtig" stenaldermad ;)

   Slet
  3. Det er så fedt at få de her input fra dig Thit. Jeg vil se om jeg kan finde den ÆGTE stenalderkosts-bog og artiklen i weekendenavisen så jeg kan blive up-to-date. Utroligt at begreber sådan kan blive fordrejet med tidens trends. Gad vide hvorfor man ikke bare har valgt et andet begreb, der dækker hvad det moderne stenalderkøkken egentlig handler om?!

   Slet
 3. Lækre ønsker lige i min smag (Har skamlen :) Bliver mere og mere nysgerrig på en saftpresser, men har aldrig set efter en for alvor - Er de til at købe for penge? Knus Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja faktisk er de ikke såååå dyre saftpresserne. Den jeg har vist her koster vist omkring 699 kr på Elgigantens webshop. Jeg tror personligt, at det vil være en god sundhedsinvestering for mig ;)

   Jeg MÅ bare have den IKEA-skammel. Jeg kan jo ikke nå halvdelen af mit køkken uden at kravle op på bordet ;)

   Knus til dig,
   Marian

   Slet
 4. Haha, det ligner min ønskeliste. Så det er temmelig gode ønsker synes jeg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Fedt! Vi kan dele gaverne hvis vi får dem så ;) haha...

   Slet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...