torsdag den 15. november 2012

Byens Brændstof: Lokale Foodie Fifs fra Malmö


Nu er det endelig tid til lokale foodie fifs igen. Denne gang er vi taget til Malmö hvor, Linn fra Frk. Kræsen giver hendes bedste tips til byens brændstof. Linn Grubbström er en af mine yndlingsbloggere fordi hun konstant inspirerer med smukke madfotos. Hun er en svensk, men har boet i Danmark de sidste fire år. Linn engagerer sig i kreative projekter hver gang hun får en mulighed, arbejder med kommunikation og design og har altid mit kamera med i min taske. Jeg kan godt lide at spise lækre ting, men bedst af alt er trods alt at lege med maden...

1. Hvor spiser du brunch/morgenmad i Malmö?
I Malmö har jeg to yndlingssteder når det kommer til brunch og morgenmad. Det ene er jeg næsten lidt pinlig over at indrømme, det er nemlig den (ret store) kaffe-kæde Espresso House. Jeg er egentlig mest til små personlige steder – men når det kommer til morgenmad ved Espresso House altså hvad de laver. For 55 kroner kan man få hjemmepresset juice, en cappuccino og en stor lækker scones med pålæg. Perfekt hvis man er on the run eller bare lige vil nå en hyggelig morgenmadsdate med en veninde inden man skal videre. 
Har man til gengæld meget tid, så synes jeg man skal gå til Café Kungsgatan. De har ”The Morgenmadsbuffé”, og lørdag og søndag har man desuden mulighed for at bage sine egne vafler. Det koster selvfølgelig lidt mere, men det er det værd. Stedet er indrettet i lidt gammeldags stil, og allerede efter mit første besøg der var jeg forelsket.
Adresse: Espresso House er mange steder i Malmö, blandt andet Banegården, Lilla Torv, ”Strøget” og Davidhallstorg. Café Kungsgatan ligger på Kungsgatan 2.


2. Hvor spiser du byens bedste frokost?
Jeg kan rigtigt godt lide Lite Off, der ligger på Davidhallstorg. Det er lige så meget for at det ligger på et af Malmös hyggeligeste torv, som for deres sandwichs og salater. Det er ganske lille, og kan man få en plads udenfor eller i vinduet er det rigtigt fint.
3. Hvor er Malmös bedste kaffebar eller café?
Her vil jeg også gerne komme med to tips. Den bedste kaffe, den får man på den lille kaffebar Solde. De behandler de bønner med sådan en kærlighed, at det som kommer ud ikke kan være andet end godt. Men jeg vil også rigtigt gerne anbefale det lille café på Form/Design Center. Det er Malmös designcenter, med flere forskellige design-udstillinger. De er altid rigtigt fine udstillinger der, og det koster ikke noget at kigge derind. De har også kaffe og kager, så vil man kombinere lidt kultur med sin sukkerpause, er det et virkelig fint sted.
Adresse: Solde ligger på Regementsgatan 2. Form/Design Center ligger på Hedmanska Gården ved Lilla Torg.


4. Hvor spiser du byens bedste middag i Malmö?
Jeg vil gerne anbefale Carib Kreol. De serverer mad fra Karibien, og ved virkelig hvad de laver. Der kan man desuden fines to rigtigt gode bonus-ting: gode drinks og slik til maden! Det ligger lige mellem de to dele af byen der hedder Möllevångstorget og Södervärn. På det store hele findes der mange gode internationelle restauranter omkring Möllevångstorget – hvis det er den type af mad man er til.
Adresse: Claesgatan 11

5. Hvor drikker du byens bedste øl?
I den gamle chokoladefabrik ved siden af Möllevångstorget, kan man finde Malmö Bryghus. Fordi bryghuset deler lokale med chokoladefabriken kan man købe Kakao Porter der – det vil sige øl med chokoladesmag. Der er rigtigt hyggeligt, og det ligger også tæt på Möllevångstorget hvor der findes mange fine barer at gå videre til.Et andet område jeg kan anbefale er Folkets Park. Der er rigtigt hyggeligt, og der findes blandt andet Debaser, Cuba Café og Moriskan.

Adresse: Malmö Brygghus, Bergsgatan 33 

Hvem får ikke lyst til at tage et smut til Malmö nu for at nyde lidt af byens brændstof? Jeg vil helt sikkert snart besøge byen igen med Linn's gode lokale tips i baglommen. Tak til Linn for at dele hendes yndlings spise- og drikkeoplevelser i Malmö - og for lån af de fantastiske, fine billeder.

1 kommentar:

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...