fredag den 16. november 2012

Hjemmelavede falafler (i ovn)

Falafler er sådan en dejlig vegetarisk lille dunse, som både smager og mætter godt. Da jeg boede i Aalborg lavede den lokale falaffelmand de små dunser helt friske - og sprødstegte i den gyldne brønd, frituren. Jeg er ikke stor fan af dybstegte ting, så derfor har jeg bagt mine falafler i ovnen for en mere fedtfattig version. Det betyder desværre også, at de ikke blev nær så sprøde, som jeg havde håbet på. Det kan være, at de skal have længere tid eller måske bare skal have en kort tur på panden inden servering. Uanset hvad, er hjemmelavede falafler et kæmpehit med salat og wraps. 

Du skal bruge:
1 ds kikærter (ellers 200 g tørrede, der skal i blød natten over og koges inden)
2 fed hvidløg
150 g broccoli
1 tsk tahin
2 spsk friskhakket persille
1 tsk Graham Masala krydderi
1/2 tsk koriander
1/2 revet løg
Lidt havsalt og peber
Citronsaft
Olivenolie til stegning

Sådan gør du:
Kog broccoli sammen med hvidløg sammen med lidt salt i 5-10 min. Lad vandet dryppe fra. Blend kikærter med krydderier, tahin, persille, revet løg og det kogte broccoli samt hvidløg. Blandingen skal blive jævn, men fast og fin. Smag til med salt, peber og citronsaft. Tænd ovnen på 200 grader. Hæld lidt olivenolie på en tallerken. Form små dunser af kikærteblandingen med en spiseske og tril dem kort i olivenolien inden du placerer dem på en bageplade beklædt med papir. Bages i 20-30 min. i den forvarmede ovn. Vend dem hvert 5 min for at få gyldne overflader på alle sider. Afkøl let inden du nyder dem med wraps, creme fraiche, grøn salat, avocado, sweet chili sauce eller hvad end du har lyst til. 

10 kommentarer:

 1. Tror desværre ikke, vi kan få dem så sprøde i ovnen, som i friture... Men jeg må vist prøve, for nøj, hvor ser de gode ud :)

  SvarSlet
  Svar
  1. de smagte skønt selvom de ikke var de sprødeste falafler i byen ;)

   Slet
 2. Falafler bliver allerbedst, hvis man laver dem med udblødte, men ikke kogte, kikærter!

  SvarSlet
  Svar
  1. århhhh det var et godt tip, Emma! Det må jeg teste næste gang (hvor jeg ikke er nær så doven)

   Slet
 3. Yum yum!
  Jeg plejer at pensle dem med olie inden de kommer i ovnen.
  De pliver ikke knaldsprøde, men de smager jo godt. Men på panden med lidt olie er altså også et hit. Husk de syltede løg til! :)
  Lise

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder smart med lidt olie inden de kommer i ovnen. Jeg ELSKER også syltede løg. Fik også engang en slags syltede majroer til, men aner ikke hvordan man mon laver dem.

   //M

   Slet
 4. Du lyver kusine! Jeg ved du lissom mig også elsker pomfritter fra lykke brønden ;-0

  SvarSlet
 5. Åh!!! HVor får jeg lyst til at lave dem lige nu og med det samme. Købte du falaflerne hos Middelhavskømanden overfor Frederikstorv, da du boede i Aalborg? Jeg savner i den grad den butik. God og dejlig søndag til dig Marian :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette,
   Nej det var en falaffelmand, der lå i Reberbahnsgade engang. Den anden kender jeg faktisk ikke. Den må jeg jo næsten tjekke ud, hvis den eksistere endnu?

   Slet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...