mandag den 26. november 2012

Tanker om sundhed

Sundhed er et begreb jeg både tænker en del over og beskæftiger mig meget med for tiden. Som betegnelse dækker sundhed over mange ting for mig: økologi, sund kost, vitaminer, sol, søvn, meditation/afslapning, træning, velvære, frisk luft og positive tanker. Lige nu øver jeg mig meget i at finde den rigtige balance mellem de forskellige sundhedselementer. Siden vi flyttede til Sverige har jeg nemlig fuldstændig glemt at passe ordentligt på mig selv og min krop. Og det skal jeg rette op på nu med sund kost, de rigtige vitaminer og kosttilskud, lange gåture (uanset vejr), træning flere gange om ugen og meditation/afslapning. Selvom det for mange nok er en naturlig livsstil, så er det en stor udfordring for mig at geare ned og passe på krop/sind, da jeg er vant til at bruge alt mit brændstof på mit arbejde, folk omkring mig og konstant at være på farten. 

Hvad er sundhed for dig og hvordan balancere du med det i en hektisk hverdag?

9 kommentarer:

 1. Jeg tror, at sundhed for mig har meget at gøre med balance. At spise gulerødder - men også kage. At nyde at sidde stille - men også løbe en tur. Jo mere jeg trækker i begge retninger,desto bedre fungerer jeg :)
  Det gør også, at man tilgiver sig selv i de perioder, hvor man har allermest travlt, og hvor der måske skæres et hjørne hist og her. Så er jeg ekstra motiveret til at vende tilbage til den livsstil, som jeg ved fungerer bedst... i hvert fald for mig :)
  Dejlige fotos i øvrigt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nina
   Tak for din kommentar. Jeg tror du har fat i den lange ende med at finde en balance mellem yderlighederne så hverken eller bliver ekstremt. Jeg kæmper nok med at finde MIN balance indimellem, men øvelse gør vel mester?

   Tak for de pæne ord om billederne også =)

   Slet
 2. Det er noget med at cykle, gå til yoga, sove nok, være nok alene, spise dejlig mad, grine. Det er sjovt, for jeg har lige læst en artikel om sundhedsbegrebet på mit studie; om, at det snart er så bredt, at det dækker over alting i hele tilværelsen. Og hvad kan man så egentlig bruge det til?

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har helt ret - jeg tror også at den brede sundhedsterm gør alle mere forvirrede.... Det lyder ellers som en spændende artikel.

   Er lidt nysgerrig på at begynde på noget Yoga. Hvilken slags går du til?

   Slet
  2. Jeg går til hatha yoga, som er traditionel yoga - altså lang tid i hver stilling og ikke noget med at rummet er 40 grader varmt eller den slags. Det er jeg rigtig glad for :)

   Slet
 3. Jeg er meget enig i at sundhed meget handler om balance i livet. Ikke for meget, ikke for lidt:-) Og at det handler om mange aspsekter i livet, som du skriver om. Altså bestemt ikke kun kost. Eller bestemt ikke kun dét at være slank fx, som der fokuseres meget på. Du rammer plet hos mig med indlægget idag. Efter min flytning for 1 måned siden, har jeg netop i går haft præcis samme tanker. Det er bare kørt i en lang stime siden før flytningen ....nu skal jeg tilbage til flere grøntsager og frugter, meditation, frisk luft, bruge tid på at tilberede lækker og sund mad i stedet for at snuppe en rugbrød eller noget pasta! Sundhed er også lige nu at indrette mig hjem smukt og dejligt, og finde ud af hvordan her skal se ud for at jeg og mine gæster kan have smukke, glade og rolige omgivelser. Sundhed for mig er også at have TID, og kysse mine dyr hver dag:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der kommer nok altid perioder i ens liv hvor balancen går lidt i uorden - f.eks. ved en flytning, der kræver masser af tid, administration og praktiske gøremål. Og så er der ikke overskud til at fokusere på kroppen og kosten på samme måde. Men det er jo, som du skriver en balancegang - og efter en periode med ekstra pres gælder det vel for alvor om at sætte hårdt ind med det sunde igen. Dér er jeg lige pt. for alt med flytningen til udlandet, nyt job, praktiske udfordringer med forsikringer, bil, etc. har nok taget mere end et halvt år at få styr på. Og selve jobbet har været fuld skrue fra starten.... ikke meget energi tilbage til en løbetur eller lignende.

   Glæder mig til at følge dit ny ø-liv. Er du kommet godt på plads i de nye omgivelser?

   Slet
 4. Lyder som du og jeg har samme ideer om, hvad sundhed er:)
  Balance.
  Når der en balance mellem arbejde og hvile, jeg får min motion og får siddet i min sofa, når jeg spiser sundt med plads til kage.
  For tiden kan jeg ikke sove og så ryger balancen og dermed sundheden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kender søvnløshed ALT for godt. Desværre. Det er en ond, trist cirkel som er svær at bryde. Jeg har en guided meditationsøvelse som hjælper mig til at falde i søvn, engang imellem virker godnat-urtete - men ellers fysisk aktivitet og et minimum af koffein i løbet af dagen. Håber du får styr på søvnballaden hurtigt.... det er så hårdt når man ikke får det hvile som kroppen har brug for.

   Konklusionen må være at sundhed for os i denne tråd er BALANCE.

   Slet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...