onsdag den 7. november 2012

Vil du se min sirup-samling?

Der findes jo virkelig mange forskellige slags sirup og jeg har efterhånden fået mig en sød lille samling herhjemme. I madlavningen forsøger jeg at undgå for meget sukker og får ofte sødmen fra andre kilder f.eks. krydderier. Men man skal altså ikke kimse af den himmelske sødme som sirup kan give som topping på is, skyr, lune pandekager, yoghurt eller frisk frugt. Her er fem af mine sirup-favoritter:

1. Økologisk agavesirup fra Jakobsen, der har en fin, flydende konsistens og en stor sødeevne, der overgår f.eks. honning. Agave er en plante og siruppen skulle have et lavere glykæmisk indeks end f.eks. alm. sukker. 

2. Lys, Canadisk ahornsirup af fineste kvalitet AA. Smager som karamel og er uundværlig på f.eks. mine sunde bananpandekager. Bare et lille dryp gør en stor forskel. 

3. Økologisk Ahornsirup fra Maple Joe. Egentlig er jeg mest fan af Urtekrams øko-ahornsirup, men den kunne jeg ikke finde i ICA her i Sverige. Urtekrams blåbærsirup er også anbefalelsesværdig.

4. Dansk stikkelsbærsirup fra Vibegaard, der har en bærsød smag og en smuk lyserødfarve.   Igen helt fantastisk på Skyr eller pandekager, men er endda også god til at søde vodkadrinks.

5. Kulsort lakridssirup fra Konnerup er som flydende, sort guld. Smagen af ren lakrids er HIMMELSK syndig og vanedannende. Perfekt til vaniljeis eller citronmuffins. Haps siger jeg bare!

Har du mon også hang til sirup? Hvad anvender du sirup til?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...