søndag den 2. december 2012

Ala Ris ala mande (uden ris og fløde)

Jeg blev inspireret da Xenia skrev en kommentar til min opskrift på skyr, hytteost, krydderier og æbler. Hun mente nemlig, at kombinationen måske kunne være en hurtig ris ala mande løsning. Det var en fantastisk idé, som jeg nu har testet op til flere gange fordi det både er let og lækkert! Denne ala ris ala mande er altså uden ris, fløde og tager max 5 min at bikse sammen (hvis du altså har smuttede mandlerne). Indrømmet; hytteosten har slet ikke samme konsistens som risene har, men det er ret tæt på. Prøv selv med en god KOLD kirsebærsauce eller marmelade på toppen.

Du skal bruge:
(1 portion)
2 spsk skyr eller græsk yoghurt
2 spsk hytteost
1/2 tsk vaniljepulver
1 tsk agavesirup
1 spsk finthakkede, smuttede mandler

Topping: KOLD kirsebærsauce eller marmelade

Sådan gør du:
Bland hytteost og skyr/græsk yoghurt med vaniljepulver, sirup og de hakkede mandler. Top med den kolde kirsebærsauce, luk øjnene og nyd smagen af ris a la mande, bare uden ris og fløde. Det er endda tilladt at spise det til morgenmad her i huset! Glædelig jul....

13 kommentarer:

 1. mums, hvor inspirerende. jeg overvejer, om man ku' komme nogle kolde quinoa i, for 'ris' er vel næsten det eneste, den mangler? :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er en smaddergo idé faktisk. Tje Xenias blog for hun har lavet grød med quinoa har jeg set.
   Det smager supergodt og jeg er måske blevet lidt afhængig af denne alternative risalamande!

   Slet
 2. Jeg har savnet en opskrift på risalamande uden ris, dem er jeg nemlig ikke så vilde med - og det laver sukkerindhold blir mit hoved glad for :) Tak for opskriften, skal helt klart teste den!
  - Frida, http://bakedbyblondie.bloggersdelight.dk/

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at høre Frida. Jeg håber, at opskriften så lever op til dine forventninger selvom den er ret alternativ (hytteost). Vil meget gerne høre hvad du synes når du engang får den testet =)

   Slet
 3. Jeg synes det lyder som en rigtig god ide! God måde at bruge hytteost kreativt på. Jeg elsker dog også ris ala mande på den gode gammeldags måde :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg elsker også den traditionelle risalamande! Men jeg tror den her version bliver min redning ifht. at komme bare lidt sundere igennem julen end normalt =)

   Hytteost er et fantastisk produkt, som har en fast plads i mit køleskab! Elsker at mikse det med Skyr eller andet yoghurt, krydderier osv.

   Slet
 4. Uh, fedt at det virkede så godt!

  Jeg fik også en "a la ris a la mande" her i weekenden - lavet på quinoagrød. Den indeholdt jo så både mælk og fløde og noget der ligner korn, men den var under alle omstændigheder nok mere lødig end den klassiske risalamande :)

  SvarSlet
  Svar
  1. TAK for din idé. Jeg vil helt klart også prøve at lave din Quinoa-version for det burde også være ret let og lige til.

   Slet
 5. Mmmmm, har lige lavet en portion og mums hvor det smager, sä tak for den opskrift :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej AnneMette,
   Det er jeg SÅ glad for at høre. Det er allerede også blevet en af mine yndlingsopskrifter....

   Tak for din kommentar =)

   Slet
 6. I just love "ris a la mande". There is cake buffet in Aarhus serving this and I already went there twice haha :)

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...