fredag den 7. december 2012

Byens Brændstof: Lokale Foodie Fifs fra Berlin


Karen Sofie er en 24 årig journaliststudernede med rejsefeber. Hun er en nomade med et hjerte intenst bankende for Berlin, hvor hun boede i et år (og hun bestemt ikke er færdig med Berlin!) Altid nysgerrig, vild med bygninger, kaffe og perspektiver. Kan også godt lide ord og franske ting. På det sidste har Karen Sophie fået en stor, vild besættelse for chèvre chaud. Du kan følge hende på bloggen københavner dokumenterne. Men her kan du først nyde godt af hendes lokale guldkorn til hvilke spisesteder, cafeer og barer, du bare ikke må gå glip af næste gang du besøger fantastiske Berlin. 


1. Hvor spiser du Berlins bedste morgenmad? 
Mit stamsted Ringo serverer en meget low key morgenmad, som man selv skal sammensætte. Jeg plejer at få et smiling egg, en frugtsalat, en croissant og en kop kaffe. Det hele til ca €10. Stedet er meget småt og hyggeligt, og det er altid de samme, der sidder i de brune vintagestole og læser dagens Berliner Zeitung. Jeg kan godt lide, at det er et 'no fuss'-sted, hvor jeg kan finde ro, hvor der bliver spillet støvet alternativ rock, og hvor der ikke findes et eneste engelsksproget magasin i holderen. Meget intimt og berlinsk.

Sanderstraße 2, Neukölln - U Schönleinstraße

2. Hvor spiser du byens bedste frokost?
Jeg arbejdede lige ved siden af Dolores. Egentlig er det ikke et sted, jeg ville anbefale, hvis man er på udkig efter et 'vi-sidder-her-lige-i-nogle-timer'-sted, men det er et storbysted, hvor man bliver usandsynligt mæt til billige penge i god mad, der serveres hurtigt, og som kan tages med, hvis man er på farten. Her får du burritos - og husk lige, at de mætter meget. Man kan selv sammensætte sin burrito og gøre den stærk eller mild, og der er alverdens valgmuligheder, selvfølgelig også til veganerne. I nærheden af Ku'damm findes deres søsterjoint, hvor der er nogle andre variationer, gerne over i det stærkere. Men uden tvivl et besøg værd! 

Rosa-Luxemburg-Straße 7, Mitte - U Rosa-Luxemburg-Platz

3. Hvor er Berlins bedste café?
På Sanderstraße ligger café/vintagebutikken Sing Blackbird. Udover at man kan gå på opdagelse i deres særdeles velvalgte tøjafdeling, serverer de også en ganske fin kop kaffe til billige penge. Lokalerne er hyggelige og yndige, meget feminine, og ejerne, to amerikanske piger, er altid søde og rare og snakkesalige. Kaffen er stærk, og her kan man få en flat white uden for meget mælkeskum, som berlinerne ellers elsker at pøse på deres lattevarianter - øv. Tjek Sing Blackbird ud! 

Sanderstraße 11, Neukölln - U Schönleinstraße

4. Hvor spiser du byens bedste middag?
Uden tvivl Manouche! Det ligger lige om hjørnet fra min lejlighed i Kreuzberg og er mit yndlingssted af mange grunde; stemning, beliggenhed, mad, frankofili, uforudsete happenings... Det ligger i en lille hule og serverer franske crêpes og galêttes, præcis som de skal serveres. Der spilles udelukkende fransk musik à la Jacques Brel og Serge Gainsbourg, og der er altid fuld af mennesker, par der kysser i krogene og flaneurs. Man kan også være heldig at overvære et par musikere, der jammer lidt i bedste 'Chocolat'-stil. Åh, det er skønt! 

Grimmstraße 23, Kreuzberg - U Kottbusser Tor/Schönleinstraße

5. Hvor drikker du drinks i Berlin?
Lidt kliché, men Weinerei er altid en sikker vinder. Det er et hyggeligt sted i Prenzlauer Berg, lige ved Kastanienallee. Konceptet er enkelt; betal €2 for et glas vin, fyld det op så mange gange du vil af de mange forskellige flasker og betal, hvad du vil, når du går. Der er hyggelig atmosfære, slidte vintagesofaer og altid nogle interessante mennesker, der kan vise sig at blive gode bekendtskaber. Desværre lukker de altid kl 24 - også i weekenderne. Men det er et godt sted at starte en bytur, for så kan man slingre ned ad Kastanienallee til Rosenthaler Platz og tage u-bahnen ned til de hemmelige steder i Kreuzberg og Neukölln. 


1000 tak til Karen Sofie for at dele ud af hendes yndlingssteder i Berlin. Der er bare ikke noget bedre end lokale foodie fifs så man undgår turistfælderne! Jeg er helt sikkert ramt af rejsefeber nu og vil snarest muligt booke en weekendtur til den fantastiske Berlin, der byder på masser af gode (spise) oplevelser. Har du et godt tip til hvor man skal spise eller gå på café i Berlin?

2 kommentarer:

  1. Dejlige fifs, får lyst til straks at tage til Berlin og spise mig igennem byen :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Sådan har jeg det virkelig også! Jeg har ikke været i berlin siden forrige sommer og gad så godt et smut ned og opleve den livlige, skønne by igen. Især nu med Karen Sofie's madsteder in mente =)

      Slet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...