tirsdag den 11. december 2012

Pepparkaksmuffins / Peberkagemuffins med kirsebær-kvarg

En af de svenske julefristelser jeg har set på Göteborgs cafeer og kaffebarer er pepparkaksmuffins. Luftige muffins med en vidunderlig juleduft og smag af pepparkakor. Mange af dem har frosting på toppen og evt. lingonbær. Nu har jeg lavet min egen opskrift og som kontrast til de tunge krydderier lavede jeg en let kirsebær-kvarg dertil (du kan sikkert også bare lave en klassisk glasur). Resultatet er blevet en virkelig lækker julekage eller dessert a la svenskerne. Det er ikke sidste jul jeg bager pepparkaksmuffins ihvertfald. 

Du skal bruge:
(8-10 stk)
100 g blødt smør
3 æg
100 g sigtet speltmel
200 g rørsukker
2 tsk pepparkakskrydderi
2 tsk bagepulver

Kirsebær-kvarg:
4 spsk kvarg
2 spsk flormelis
2 spsk kirsebærsauce 

Sådan gør du: 
Rør sukker og smør sammen og tilsæt så 1 æg ad gangen. Pisk gerne i en røremaskine til dejen er jævn og fin. Bland mel, krydderier og bagepulver sammen. Tilsæt melblandingen lidt efter lidt i æggemassen og rør grundigt. Fordel i muffinsforme og bag i en forvarmet ovn i 15 min ved 200 grader. Mens de bager kan du mikse kirsebær-kvarg: bland alle ingredienser og rør det godt sammen. Glædelig jul fra Sverige!

6 kommentarer:

 1. mums den kirsebærkvark lyder bare for lækker, uhm!

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg er pjattet med kirsebærsauce denne jul... jeg spiser det på skyr, yoghurt og blander det med hytteost. Kan ikke få nok. Derfor denne kirsebærkvarg ;)

   Slet
 2. Uh, det lyder som en kage helt efter mit hjerte!

  SvarSlet
  Svar
  1. - så kaster jeg straks en i din retning ;) hihi... de er supernemme at bage når man har en køkkenracer KitchenAid (hint, hint)

   Slet
 3. Skøn svensk juletradition. Formen på kagerne er bare så fin og det fuldendes med den lyserøde creme. Tænker at Sverige må være et skønt sted at jule. Jeg kommer straks til at tænke på "Alle børnene i Bulderby" og alle de andre Astrid Lindgren historier :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rigtigt hyggeligt at opleve de svenske julerier og der er jo faktisk ret stor forskel på både maden, godterne og hvordan vi fejrer julen. Göteborg er fyldt med smukke julelys, der er julemarkeder overalt og lige om lidt Lucia.

   Men prøv at bage pepparkaksmuffins - det kommer man let i julestemning af.

   KNUS til dig

   Slet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...