lørdag den 12. januar 2013

Delikat citronsorbet

Weekend rimer på tid til at kræse lidt ekstra for maden. Hvorfor ikke lave din egen, syrlige, friske og yderst delikate citronsorbet? Den er perfekt som dessert eller som en fin mellemret.  Det er ganske nemt og du behøver ingen ismaskine til opskriften her. Nytårsaften nød vi denne citronsorbet som en frisk smagsrenser mellem fisk og kødretter. Uhmnnn... Heldigvis har der været masser tilbage som jeg har hapset lidt af siden. For mig, er der nemlig istid hele året. Hvad siger du til det? 

Du skal bruge:
2 dl friskpresset citronsaft- og kød fra øko-citroner
2,5 dl vand
1,5 dl sukker
1,5 plade gelantine
2 æggehvider

Sådan gør du:
Kog sukker og vand kraftigt i ca 5 min. Tag gryden af og opløs gelantinen i lagen. Afkøl HELT. Bland citronsaft- og kød i sukkermassen, men først når massen er helt afkølet. Pisk æggehviderne til hårdt, stift skum og bland det i massen også. Kom skålen i fryseren. Nu skal du røre isen sammen hver 30. min til den er helt frossen. Det tog 3-4 timer for mig, men det er til gengæld hele arbejdet værd når det endelig er tid til at servere den friske, hjemmelavede citronsorbet. Velbekomme!

Tip! Citron og lakrids er en god smagskombi. Prøv at drysse en smule lakridsrodspulver på din citronsorbet. Uhmnnn!

4 kommentarer:

 1. Anede ikke at der var gelantine i sorbet! Er det almindeligt? :/

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan der være og det er der faktisk ofte i de opskrifter jeg har set. Men man kan også lave sorbet uden husblas eller gelantine. Jeg tror, at du bliver nødt til at tjekke ingredienslisten hvis du køber sorbet f.eks.

   Slet
 2. Hvor lyder det dog dejlig nemt :D Élsker citron sorbet, og er sikker på, du har ret i, at et skud lakridspulver/sirup på toppen smager skønt.

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er ret nemt, Anne. Du må teste denne opskrift hvis du er fan af citronsorbet. Den er virkelig syrlig og frisk!

   God søndag til dig!

   Marian

   Slet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...