onsdag den 16. januar 2013

Edamame bønner - en grøn og sund snack

Edamame bønner redder ofte dagen for mig. Enten som et mellemmåltid, en grøn snack eller en sund løsning når grøntsagsskuffen er tom. De kan købes på frost i mange supermarkeder efterhånden, men ellers hos asiatiske købmænd. Edamame bønner er proteinrige sojabønner i skal, som ofte serveres på japanske sushirestauranter - gerne lune med friskpresset citronsaft og lidt salt på. De er så simple at tilberede, at du blot hælder kogende vand på de frosne bønner og lader dem trække et par min. i vandet. Herefter hælder du vandet fra, presser frisk citronsaft over og salter med en god flagesalt. Vupti, så kan du snacke med godt samvittighed. Husk dog, at du ikke kan spise skallen. Det er verdensbedste hverdagsluksus, som er et stensikkert helsehit hos mig! Kig i fryseren i dit supermarked og hav altid edamame bønner i fryseren.

Har du godt et tip til en grøn og sund snack, som holder dig mæt og glad?

15 kommentarer:

 1. Jeg elsker også edamame bønner i salat eller bare som snack. Det lykkedes mig at finde dem bælgede i Irma. Så er det hurtigt at få bikset en salat sammen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de er fantastiske til at peppe salater op også når de er bælgede - jeg er helt vildt med smagen og konsistensen =)

   Slet
 2. Også en af mine yndlings hurtig snacks!
  Jeg har desværre ikke set dem øko i Dk, så nyd dine fra Ica lidt for mig.

  Andet grønt tip. Hmm. Ikke lige på stående fod, for de er jo også mit til andre. Nå ja nogle gange snacker jeg soltørrede tomater. Min søster synes jeg er gak ;) Men de er jo selvfølgeligt fyldt med salt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej de er jo slet ikke øko. jeg er hjernevasket af det røde danske økomærke og forveklsede lige ica logo med det. Flot Pille!

   Slet
  2. nej desværre! Jeg har faktisk heller ikke fundet dem Øko - det er nemlig bare ICA mærket.... hvor vildt, at du snacker soltørrede tomater, men hvorfor ikke. Måske gør salten netop dem til en god snack!

   Slet
  3. Der findes til gengæld økologisk pasta med edamame bønner i.den smager godt og har et højt fiber indhold.

   Slet
 3. Dem elsker jeg også ! Savner dog at finde dem i øko udgave:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Me too. Jeg savner meget i ØKO. Især her i Sverige hvor grønt afdelingen er ret begrænset!

   Slet
 4. jeg er osse stor fan, de smager møggodt og tror også de indeholder rigtigt mange sunde proteiner osv. MEN har heller ikke set øko, og er desværre bange for at de der japanske eller hvad de er, er virkeligt sprøjtede,og så er de jo ikke spor sunde alligevel og slet ikke for ofte. Det er ski svært.... jeg så dem også bælgede forleden dag i SuperBrugsen

  SvarSlet
  Svar
  1. du har helt ret i det mht. sprøjterierne. Men forhåbningsvis forsvinder noget af det måske når man hælder kogende vand på ;) Det siger vi ihvertfald bare, for de er så gode at jeg nødig vil undvære dem helt.....

   Slet
 5. Nu du siger det, så har jeg vist en halv pose af de små lysegrønne bønner i fryseren! Juhu, så ved jeg godt hvad der skal snackes i morgen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig en hurra-oplevelse når man liiiiige kommer i tanke om at de findes i ens fryser. Luksus-snack!

   Slet
 6. Det er sjov - jeg synes at de bønner er virkelig virkelig lækre, og jeg køber dem altid da jeg køber sushi, men alligevel har jeg aldrig overvejet at man godt kan lave dem selv. Men selvfølgelig kan man det. TAK for god inspiration :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gik også sådan til for mig - jeg startede med at spise dem på sushirestauranter, men det var først laaaang tid efter, at jeg opdagede hvor nemt det er at lave dem selv!

   Slet
 7. Fniiis... så tror da fanden, jeg syntes, de var vildt dårlige :-D Troede man "skulle" spise bælgen.

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...