torsdag den 24. januar 2013

Lokale Foodie Fifs fra Haag, HollandDet er igen tid et indlæg i min blogserie Byens Brændstof, hvor jeg har interviewet forskellige madglade mennesker om deres yndlingsspisesteder i det område eller den by hvor de bor. Lokale Foodie Fifs er guldkorn og en insiders-guide til dig, så du undgår dårlige spiseoplevelser og turistfælderne. 

Denne gang er den kaffe/kage-glade udlandsdansker Anja Vandrup, der giver tips til hvor du får de bedste spiseoplevelser i Haag i Holland, hvor hun bor med hendes mand og deres søn fra august 2012. Anja er 26 år, har en bachelor i Int. Communication Management, men er pt. på barsel og jobsøgende, hvorfor hun også har en pokkers megen erfaring med at teste kaffe og kage i Haag. Anja har ikke altid interesseret sig for madlavning, og som barn kunne hun ikke engang lide kage. Efter gymnasiet flyttede hun til Rotterdam hvor hun fik et job, som krævede, at hun lavede mad til en hulens masse mennesker. Og så blev mad og madlavning pludselig interessant! Siden da har hun forsøgt at spise sig gennem Holland, hvor hun blandt andet har drukket rigtigt meget dårlig kaffe og spist mange burgere med blendede bøffer i. Heldigvis har Anja også fundet mange steder med gode spiseoplevelser - og disse deler hun her med dig - så du slipper for den ringe kaffe og de blendede bøffer. Din garanti for at det er godt er i øvrigt, at Anja gerne besøger de gode kaffesteder mindst 5 gange før hun tester et nyt sted. Husk også at følge med på Anjas fine blog, Blondinen på Taget.  


1. Hvor spiser er byens bedste morgenmad i Haag?


Bakkerswinkel! Uden tvivl DET bedste sted til alt – dog har de ikke aftensmad. De laver god kaffe, går op i hvor deres produkter kommer fra og så er der altid plads (også til en barnevogn) i det store lokale. De har forskellige slags morgenmad lige fra den simple croissant til yoghurt med knas og frugt til den helt store planke (yes, planke) med forskellige lækre sager. Jeg elsker morgenmad og er meget sulten, så vælger altid planken – eller ”bagerens morgenmad” som den hedder. Så får du forskelligt lækkert brød, pålæg, croisant og friskpresset juice.


De Bakkerswinkel
Torenstraat 142

2. Hvor spiser du en god frokost i Haag?
I en lille hyggelig sidegade ligger en ligeså lille og hyggelig café, som hedder Lapsang. Her får man meget lækre sandwiches og salater. Og de har godt brød – noget som man virkelig skal lede længe efter i Holland!

Theesalon Lapsan
Oudemolsstraat 11A

3. Hvor nyder du byens bedste kaffe og kage?


Lidt tricky... For byens bedste kaffe fåes hos La Mano Maestra, som så absolut ikke laver byens bedste kage! Faktisk skal man overhovedet ikke bestille andet end deres geniale kaffe. Den bedste kage fås derimod hos CheesecakeCompany. Ejeren er amerikaner – need I say more? Og hvis man nu skal have en rigtig hollandsk Appeltaart (æblekage), så kan jeg anbefalde luksusversionen hos Dudok, som bliver serveret lun og med en kugle kanelis til.

La Mano Maestra
Noordeinde 138-B

Cheesecake Company
Torenstraat 32

Dudok
Hofweg 1a

4. Hvor spiser en rigtig god middag i byen?
Hvis man er til bøffer – sådan rigtig store, gode, saftige bøffer – så er Gauchos the place to be. Her spiller kødet hovedrollen og alt tilbehøret en knap så vigtig birolle. Stedet er rigtig hyggelig indrettet, så det er et ret hyggeligt datested. At her så mest kommer hungrende forretningsfolk er noget andet... I det lidt mere eksotiske køkken, er Songkhla værd at besøge. Her får du thaimad, der vil noget! Du bestemmer selv om hele ganen skal brændes væk eller om de lidt mildere retter er nok.

Gauchos 
Oude Molstraat 46
Songkhla
Gedempte Burgwal2F

5. Hvilken bar kan du anbefale i Haag?
Langs en af kanalerne ligger der en bar, som hedder De Pas. De blærer sig med at have over 150 forskellige slags øl. Og det har de også! Den er klart mest hyggelig om sommeren, hvor man kan sidde ude.

De Paas
Dunne Bierkade 16AJeg ved ikke med dig, men jeg er ihvertfald frisk på at besøge Haag bare for at smage den lækre cheesecake eller gå ombord i "morgenmadsplanken". Tak til Anja for at dele disse guldkorn, tips og fine billeder til hvor vi andre skal spise hvis vi kommer til Haag i Holland. Glæd dig til flere Byens Brændstof hvor vi snart får tips fra Sydney, Dubai, Halmstad og Aalborg!

2 kommentarer:

  1. Du kommer bare og guffer dig gennem Haag - O opgiver gerne sit værelse ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. hvor er du sød, Anja. Det vil jeg gøre en skønne dag.... vi starter med den Cheese Cake, ik?

      Slet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...