søndag den 6. januar 2013

Pizza med friske figner og gedeost

Pizza med friske figner og gedeost smager himmelsk! Smagsmæssigt er figner og gedeost altså kammersjukker og klæder hinanden ret godt. Pizzaen her er helt simpelt med ganske få ingredienser. Sådan som en god, italiensk pizza gerne er. Jeg har mange pizzafavoritter, der udover denne version også omfatter en klassisk kartoffelpizza - Pizza Bianco. Er du mere til traditionel pizza-topping, så finder du inspiration her.  

Du skal bruge: 
(til 1 mellemstor pizza)
2 friske figner skåret i skiver
1/2 gederulleost (eller gedefeta)
Tomatsauce - jeg anvender altid Urtekrams pastasauce pikant
1 pizzabund (bag selv eller skyd genvej)


Sådan gør du:
Opvarm ovnen til 250 grader og lad en bageplade/eller pizzasten blive i ovnen under opvarmningen. Smør tomatsauce på pizzabunden, fordel figner og skiver af gedeost over hele pizzabunden. Kom pizzaen på den varme bageplade/eller pizzasten og bag i ca. 15 min. Nydes lun og gerne med en grøn salat på sidelinjen. God på en doven søndag eller som velsmagende hverdagsluksus til aftensmaden. Velbekomme!

9 kommentarer:

 1. Mmh hvor ser den bare simpel og lækker ud! :)
  Jeg har aldrig selv prøvet en pizza med figen og gedeost, men den kunne nemt komme på min pizza liste :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det må du teste Anne. Det er virkelig haps!

   Slet
 2. Orv hvad. Haps. Den har jeg gemt på min hjemmeskærm. Tak
  VH Hanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Lad mig endelig vide hvad du synes når du en gang har smagstestet, Anne!

   Slet
 3. Hvor ser det dog lækkert ud. Elsker simpelthen figen/gedeost-kombinationen - min favorit forret er friske, halverede figner, med en skive gedeost, et skævt granatæblesirup og balsamico, hakkede valnødder og et skud friskkværnet peber og så lige 15 min i ovnen ved 180 grader. Smager himmelsk!

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne det lyder virkelig fantastisk godt! Det må jeg teste en dag. Tak for tippet!

   Slet
 4. Hej Marian
  Pizza og figner har jeg ikke stødt på før, men interessant og spændende indput.
  Super blog du har.
  /Søren

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...