torsdag den 28. februar 2013

Byens Brændstof: Lokale Foodie Fifs fra Dubai


Måske kender du allerede Lise fra hendes blog, Lise på SU ? Ellers så deler hun her de bedste Foodie Fifs til hvor du kan få fantastiske spiseoplevelser i Dubai. Lise er 23 år og hun elsker rejseoplevelser, der gerne skal kombineres med god mad. Derfor valgte hun også at tage et praktikophold i forbindelse med hendes uddannelse under varme, eksotiske himmelstrøg - nemlig i Dubai. I følge Lise er Dubai en by hvor man spiser godt nærmest uanset hvor man går hen og hvilken type mad man har lyst til. Desuden virker Dubai til at have et festligt natteliv. Her kommer Lises bedste bud på Byens Brændstof:


1. Hvor spiser du byens bedste brunch?
Dubai er er et muslimk land og der er derfor weekend fredag og lørdag, og de har en meget omfattende tradition for fredags-brunch, som nydes med eller uden alkohol over hele byen. Især expats ses til brunch og bobler på mange store hoteller byen over. Stederne der serverer disse fantastiske brunchs er mange. Jeg kan især anbefale Al Qasr eller Al Muntaha i Burj al Arab. Begge steder er eksklusive og man kan få alt fra sushi, østers, til snekrabbe og foie gras. På Al Qasr er der tale om brunch med masser af alkohol og stedet er så stort at du når du ankommer, modtager et kort, her nævnes igen chokolade hjørnet som et favoritsted! Burj al Arab er inklusiv friskpressede juicer al alskens art og ligger altså i verdens eneste 7 stjernede hotel.


2. Hvor spiser du en særlig god frokost i Dubai?
For at få meget autentisk indisk mad skal man bestemt tage til El Satwa hvor den skønne Ravi ligger. Man kommer til at sidde blandt indiske arbejdere som ikke har de store midler. Maden er fantastisk og virkelig billig! Favoritterne er "Haleem" og "Butter Chicken. Restauranterne findes flere steder i byen, men det er værd at tage til Satwa, hvor der er så meget kultur, især indisk og pakistansk, i modsætningen til meget af Dubai. Ellers er mOre et fantastisk sted hvor man kan få alt fra Lammebov med mos til den bedste Salad Nicoise nogensinde set. Der er desuden en rigtig hyggelig stemning med fin pynt på væggene og de serverer fantastisk iskaffe!

3. Hvor er byens bedste café?
Der er rigtig mange lækre caféer og kager at finde, men min klare favorit på den søde front er at tage ned på JBR, gå ind på La Dolce Vita og bestille deres mangomousse! Har aldrig smagt noget lignende, den er virkelig helt fantastisk. Også er det jo bare fantastisk at sidde på JBR og kigge på fine biler trille forbi samtidig. 


4. Hvor spiser du byens bedste middag i Dubai? 
For at få fantastisk arabisk mad skal man tage på Al Hallab som er en fantastisk restaurant med friskbagt brød, falafler, hummus, kebab og den bedste muhammara i verden, som i øvrigt er en puré af grillede røde peberfrugter, valnødder og hvidløg. Desuden har de forskellige restauranter steder hvor man kan købe alle de fantastiske sager med hjem, så man selv kan kokkerere eller køber sæde sager med hjem. Al Hallab er lokaliseret i de mange malls over byen, men den i Dubai Mall har udsigt over det fænomænale springvands show.


Hvis man derimod går efter sushi er Sho ChoSushi et anbefalelsesværdigt sted. Det ligger ned til vandet på Dubai Marine Beach Hotel, og har både mad til sushi elskere og de der elsker en veltilberedt mad. Her er stemningen det altoverskyggende, men futuristisk lys og udsigt over havet.

  
5. Hvis du skal ud og gi den gas i Dubai, hvor er byens bedste steder så?
Som ung, hvid kvinde i Dubai er der masser af fantastiske steder at vælge imellem. Girls night out, som er om tirsdagen de fleste steder har rigtig mange muligheder for billigt/gratis at nyde cocktails de vildeste steder. Den ultimative tirsdag vil inkludere gratis mad og 4 drinks på Embassy, lokaliseret på hotellet Grosvenor House, efterfulgt af fri drinks på Blends der ligger i Hotellet the Adress i Dubai Marina. Desuden er det en dansk fyr der arrangerer festerne på Blends, og jeg lover, de er aldrig kedelige. Hvis man skal ud en torsdag eller fredag vil jeg anbefale at tage på Cirque de Soir, som er en koncept bar med artister og masser af gode drinks på kortet. Cirque de Soleil står for underholdningen, så det er så meget mere end bare en anden club. For gode drinks samt en spektakulær udsigt vil jeg anbefale Neos, der ligger i toppen af The Adress - Downtown lige ved Dubai Mall. Baren ligger på 63'ene etage og har en fantastisk udsigt over det meste af Dubai.

Sol, mango mousse, festlige drinks og mad fra alle verdenshjørner.... måske skulle man snart følge Lises fodspor og opleve eksotiske Dubai for en stund? Tak for billeder og tips til Lise - og husk, at besøge bloggen Lise på SU, hvor du finder flere opskrifter med arabisk inspiration.  

Har du andre gode spisetips til Dubai, så skriv dem endelig herunder i kommentarfelterne!

2 kommentarer:

 1. Ih hvor er det fint, jeg linker til det senere idag :)

  Lise

  SvarSlet
 2. As a blog reviewer I have to verify all contents both in Blog spots and WordPress Blogs for uniqueness and readers friendly .I found best content in this blog as well as your article is most useful to all regular visitors .I would suggest this blog for further promotion via google. Thank you for posting such a useful article. Also see by blog posts about
  Indian Restaurant | Indian Restaurants
  Restaurant | Restaurants

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...