torsdag den 14. februar 2013

Fettisdag - fest for den svenske fastelavnsbolle

I tirsdags var det fettisdag her i Sverige - og så skal ALLE have semlor, som er den svenske version af fastelavnsboller. Og semlor var der også rigeligt af på mit arbejde. Jeg havde virkelig glædet mig til min første semla, men jeg må indrømme at den gammeldags-danske udgave fortsat er min favorit. For mig, minder semla lidt om en krydderbolle med kardemomme og kanel, som er fyldt med alt for meget fløde og mandelmasse. Men svenskerne er VILDE med dem.... jeg overvejer at give semlor en chance til - evt. bage dem selv, for svenske Linn skriver på hendes blog, at de hjemmebagte er allerbedst. 

4 kommentarer:

 1. Kan kun give dig ret, de svenske semla smager ikke som de danske, jeg blev selv noget overraskes over den store mændgde mandelmasse første gang jeg smagt en.

  Men som jeg husker er der en fordel ved dem - du kan få den til fika næsten hele året rundt :-)

  SvarSlet
 2. Min datter bagte semlor som en overraskelse til mig i Tirsdags og de smagte altså ret vidunderligt :)

  SvarSlet
  Svar
  1. det lyder som en dejlig surprise! Jeg giver de hjemmebagte en chance....

   Slet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...