tirsdag den 2. februar 2016

LET LUNCH: Quesadilla af rugtortilla med kalkun, gedefeta og chipotle-mayo

Quesadilla er nærmest en slags mexicansk toast af tortillabrød, der fyldes med ost og skinke, foldes midtpå og derefter varmes på panden. Jeg er vild med quesadilla og spiser dem både som morgenmad, madpakke eller til frokost når jeg er hjemme. Fyldet kan du varierer efter smag, behov og humør. I min rug-quesadilla er der blot kalkunpålæg og gedefeta med en enkelt grøn salat og den røgede, chipotle-mayo som dip på sidelinjen. Rug-, majs- eller fuldkornstortilla er mine favoritter til quesadilla da den ristede smag klæder de grovere varianter ret godt.

Du skal bruge:
1 Rugtortilla pr. pers
1 spsk smuldret gedefeta
1-2 skiver kalkunpålæg
1 tsk olivenolie til stegning
Chipotle-mayo:
1 spsk øko-mayo f.eks. Machandel
1 tsk chipotle paste f.eks. fra Santa Maria

Grøn salat, guacamole, salsa sauce, creme fraiche eller hvad du ellers har lyst til som Tex Mex tilbehør. Spiser du det til morgenmad så server evt med et par spejlæg til. 

Sådan gør du:
Kom gedefeta og pålæg på den ene side af rugtortillaen og fold på midten (er du meget sulten så lægger du bare to hele tortilla ovenpå hinanden og fordeler fyldet mellem dem begge). Kom olivenolie på panden og steg quesadillaen til den er gylden og sprød på begge sider (ca 2-5 min alt efter hvor varm panden er). Rør chipotle paste og mayo sammen. Skær evt. quesadillaen i mindre bidder med en pizzaskærer. Serveres lun med grøn salat og dyppes i chipotle-mayo. 

Velbekomme!

7 kommentarer:

 1. uhmm hvor lækkert! kan man få rug tortilla i dk? jeg plejer at lave dem på min grill pande det også ret lækkert.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anna,

   Ja jeg købte faktisk rugtortillaen i DK i mandags - den er fra Levevis og føs i Føtex og sikkert også Netto. Smagen er rug er ret god i tortillabrødet!

   Kh Marian

   Slet
 2. Jeg elsker også quesadillas, men har aldrig prøvet chipotle mayo, så din variant ryger direkte på madplanen, Tak :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var så lidt så lidt.... jeg ved ikke helt om du kan købe chipotlepaste i DK, men du kan ihvertfald købe chipotle som krydderi eller måske friske chilier. Hvis du bruger krydderi, vil jeg nok anbefale dig at gå efter en smoked paprika i stedet da chipotlekrydderiet er RET stærkt!

   God fornøjelse!

   Slet
 3. Mums ! en sådan gad jeg godt lå i min madpakke !

  SvarSlet
  Svar
  1. var jeg i nærheden ville jeg straks "smøre" sådan en fætter til dig ;)

   Slet
 4. Uha, ser så godt ud <3 Mexcikansk holder altid (:

  - Anne

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...