fredag den 3. februar 2017

AFTENSMAD: Folie-bøffer med hvidløg. Toppet med cherrytomater, feta og peberfrugt

Måske lavede din mor også folie-bøffer når I fik gæster derhjemme i 90erne? Det gjorde min Mor Bente i hvert fald. Og jeg tror endda hun brugte opskriften fra "God Mad, Let at Lave". Men jeg indrømmer gerne at jeg senere har taget bøf-i-folie-konceptet til mig da det er ægte comfort food, som både kan varieres efter årstid og tilberedes i ovn, på bål eller grill. Vi spiser ristede kartofler til og en god salat f.eks. denne simple spinatsalat. Her kommer opskriften på min egen version af folie-bøffer anno 2017, som ofte er på vores madplan (eller grill om sommeren): 

Du skal bruge:
(ca 8 bøffer)
500 g hakket oksekød
1 fed fintrevet hvidløg
1 lille revet løg
1 tsk oregano
1 tsk basilikum
1/2 løg skåret i ringe
1 håndfuld cherrytomater i halve
1/2 rød peberfrugt i skiver
250 g feta i små stykker, gerne gedefeta
Salt/Peber

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader. Bland oksekød med fintrevet hvidløg og løg samt oregano, basilikum, salt og peber. Form til bøffer, som placeres på foliestykker (ca 20 x 20 cm). Fordel løgringe, rød peberfrugt, cherrytomater og feta ovenpå bøfferne og klem folien sammen i toppen. Sæt dem på bagepladen og steg dem i den forvarmede ovn i 25-30 min. 

PS. selv madbillederne her har et 90er agtigt look. Men det er svært at få disse bøffer fotogene. Jeg lover, at de smager bedre end de ser ud! Velbekomme!

11 kommentarer:

 1. Sådan folie mad er altid en duft oplevelse- duften, når du åbner den lille gave :)

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg er også ret glad for mad i pakker - f.eks. også æbler med kanel, som er grillet i folie-pakker til de bliver søde og karamelagtige. Uhmn!

   Slet
 2. Foliebøffer - det har jeg da aldrig hørt om før - men de er da helt geniale :-) Mums!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor sjovt Maria. Det er ellers en vaskeægte klassiker (i Nordjylland). Du må teste dem engang - de er ret gode faktisk. Og du kan jo bare komme andet fyld ovenpå!

   Slet
 3. Haha - dem kan jeg også godt huske og vi får det endda også her i huset engang imellem. Mest når det er Krede, som skal stå for maden, fordi det nærmest ikke kan gå galt - hihi ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej det er en dummy-venlig opskrift, hvis man bare ikke giver bøfferne for længe så de bliver tørre. Men konceptet er genialt! Haps!

   Slet

 4. Mmmmm folie-böffer er bare gode og det bedste er at man kan variere dem i en uendelighed alt efter hvad man lige har i köleskab og gröntsagsskuffe :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige præcis Annemette. Det er så smart. Og nemt.... sådan som hverdagsmad skal være....

   Slet
 5. Årh ja.. har aldrig fået sådan nogle før, men det er da alt alt for mums!!! Yes lækkert

  SvarSlet
  Svar
  1. Det skal du helt klart teste så. Det er en god og lækker oplevelse - du kan komme hvad-som-helst på toppen. God fornøjelse!

   Slet
 6. As a blog reviewer I have to verify all contents both in Blog spots and WordPress Blogs for uniqueness and readers friendly .I found best content in this blog as well as your article is most useful to all regular visitors .I would suggest this blog for further promotion via google. Thank you for posting such a useful article. Also see by blog posts about
  Indian Restaurant | Indian Restaurants
  Restaurant | Restaurants

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...