fredag den 1. marts 2013

Honningristet vanilje-mysli med sprøde kokosflager, mandler og raw cacaonips

Morgenstund har sprødristet og sød mysli i mund. Ihvertfald hvis du spørger M. Han kan bedst lide den slags mysli, der knaser og forkæler med masser af sødme - dog uden tørrede frugter. Nu har jeg selv lavet en mysliopskrift specielt til ham, så han kan få yoghurt med knasemysli som variation til de faste rugbrødsmadder om morgenen. Den er dessert-sød og knaser.... Hver fredag når jeg har været til Yoga, så går jeg i en skøn, lille lokal øko-købmand og køber nødder, ristet kokos, frugt, gryn eller flager og andre øko-goodies. Og så laver jeg mysli til M i løbet af weekenden. Nyd denne her ovenpå yoghurt, skyr eller frugt når du trænger til sød hverdagsluksus. 

Du skal bruge:
(til et glas som på billederne)
2 dl gryn f.eks. Grove Havregryn
1 tsk Vaniljepulver, f.eks. fra Urtekram
1 spsk Vildblomsthonning
1 tsk Kokosolie
1 dl kokosflager - evt. ristede.
1 dl smuttede mandler
1 spsk raw cacaonibs
Evt. lidt agavesirup

Sådan gør du:
Bland gryn, mandler, kokosflager og vaniljepulver i en skål. Kom honning og kokosolie på en pande, som varmes op ved middelvarme. Når honning/kokosolien er smeltet tilsætter du dine gryn, kokos og mandler. Rist i ca. 10 min og vend med jævne mellemrum. Tilsæt cacaonibs og evt. lidt agavesirup og rist i yderligere 5 min til myslien er blevet gylden. Afkøl på bagepapir inden du kommer din honningristede vaniljemysli i skålen. Velbekomme!

7 kommentarer:

 1. Skal vi være kærester?! :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Sikke et tilbud - men så skal man altså sende en seddel hvor jeg kan krydse af "JA", NEJ eller MÅSKE. Men med dine rejseeventyr og himmelske gourmetmadlavning, så har du altså ret gode chancer =)

   Slet
 2. Mums - det ser skønno ud :)

  SvarSlet
 3. Jeg elsker knaset helt ligesom M, men bliver næsten helt ked af at jeg aldrig under mig selv de søde sager som giver ekstra glæde hen over en lille enkelt træt morgenstund. Ved du om man kan lave noget knasende med agavesiruppen?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det tror jeg faktisk sagtens du kan - altså selve ristningen på panden gør jo flagerne og mandlerne sprøde. Cacaonips knaser i sig selv - og agavesiruppen kan sikkert sagtes bruges til at "klistre" det hele sammen. Hvis du mangler mere sødme i stedet for den, som honningen giver i min version - så tilsæt søde krydderier som vaniljepulver, kardemomme og kanel.... Eller tørrede frugter hvis du kan li det!

   Slet
  2. Uh, tak for gode tipstops! Du er min morgenmadshelt lige nu!
   Må prøve en af dagene!

   Slet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...