torsdag den 14. marts 2013

Klassisk mormormad og comfort food: en kogebogsklassiker gennem 40 år

Da M og jeg flyttede sammen havde jeg kassevis af kogebøger til den nye fælles husholdning, mens han blot ejede en enkelt kogebog. Og siden er den netop hans kogebog, som vi har anvendt allermest siden da. "GOD MAD let at lave" er uundværlig når vi har comfort food og klassisk, dansk mormormad på menuen herhjemme. Men det er ikke bare i vores lille hjem, at kogebogen er en retro-favorit. Siden den udkom i 1973 har den solgt over 350.000 eksemplarer. Kogebogsklassikeren har 40 års jubilæum i år og i den anledning udgives "40 Favoritter" til 40 kr med 40 af de mest populære opskrifter gennem de sidste 40 år. Hvis du ikke allerede har "GOD MAD let at lave" i din kogebogssamlig, så er det oplagt at få en smagsprøve på de gode, gammeldags mormoropskrifter i jubilæumsudgaven, der udkommer 19 marts fra forlaget Lindhardt & Ringhof. 

Jeg elsker mormormad som forloren hare, grydestegt kylling med surt, flæskesteg, boller i selleri, osv. For mig er det ægte comfort food. Hvilke klassiske danske retter er dine favoritter?

7 kommentarer:

 1. ja, og er det ikke næsten pinligt at indrømme, at jeg tror den er min mest slidte og brugte kogebog. Sådan til alle de der grund-ting man liiige er lidt i tvivl om... jeg synes fx æbleskiver fra den bog er de bedste ..

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg synes slet ikke det er pinligt. Alle burde have sådan en god, klassisk mormor-grundbog i køkkenet så man ved hvordan man laver mad fra bunden! Jeg har ikke smagt æbleskriverne, men M laver altid pandekagerne derfra! Tynde, søde og helt perfekte til dessert...

   Slet
 2. Fantastisk flot hjemmeside! - Jeg vidste ikke, at man kunne lave faner i blogspot også, det må jeg hjem og arbejde på.

  Vi lever sundt derhjemme, men farsbrød, boller i karry står højt på børnenes liste. Udover æbleskiverne er de fine hvide boller fra God Mad, Let at lave også skønne og min svigermor misunder mig dem. (Men det er måske også noget med evner!)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak for de pæne ord!

   Det er også fint at kombinere sundt mad med klassiske retter. Jeg er øko og sundhedsfreak, men overhovedet ikke fanatisk. Det er jeg alt for stort et madøre til at kunne være.... det vel en balance....

   Slet
 3. Tror faktisk det var min første kogebog. Hold op jeg har brugt /bruger den meget. En klassiker i min verden.

  Her tror jeg det er frikadeller med hele tilbehøret som er favoritten.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er så mange favoritter! Jeg afslöre snart en anden af mine her på bloggen - altså en opskrift, som er inspireret af denne kogebog og som jeg fik i mit barndomshjem. Åhh comfort food. Det kan vi li.

   Slet
 4. Det er sjovt, for den kogebog var også en af de eneste min kæreste havde da vi flyttede sammen. Jeg havde den nyere version, så nu har vi en ekstra hvis den ene bliver slidt op. :) Jeg bruger ofte deres opskrift på fyldt svinemørbrad, som altid er en vinder. Men Frk. Jensens kogebog er nu også en klassiker her i huset - særligt til pandekager og julebag. :)

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...