mandag den 18. marts 2013

Vinduesfarmen udvides; Lucernefrø i ny spirebakke

Af en eller anden mærkelig årsag så er jeg besat af (den romantiske) tanke om Urban Farming/gardening og at jeg skal gro sager, som vi kan spise - til trods for, at vi bor i lejlighed midt i Göteborg. Vi har heller ikke en rigtig altan, men nærmere en semi-lukket udestue. Jeg er startet med at dyrke masser af karse i min vinduesfarm. Det er let at gro, giver hurtigt resultat og smager fantastisk i salat eller på æggemadder. I min nye øko-favorit-butik fandt jeg et spirebakke til bare 89 kr (produceret i Hadsund i Danmark. ha,ha - nærmest min hjemegn). Derfor udvider jeg nu min vinduesfarm med første forsøg på at spire økologiske Lucernefrø fra Urtekram.

Hvad er dine erfaringer med at spire selv? 

10 kommentarer:

 1. Tænk, nogle producerer spirebakker i Hadsund. Hvor skægt :-)

  Har vi nogensinde talt om Ida Kirk og Falslevgaard?

  Apropos hjemegn.....

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej det har vi ikke? Nu er jeg supernysgerrig... hvem og hvad??!?

   Slet

 2. Jeg har den samme spirebakke og jeg elsker mungbönnespire, de smager af friske aerter :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Sjovt. Spirer du så bare alm. mungbønner eller er det specielle "spirebønner"?

   Slet

  2. Jeg har bare köbt en almindelig pose mungbönner i vores lokale öko marked. Jeg bruge ca 2 spsk mungbönner til en bakke og de giver ret mange spirer ;-)

   Slet
 3. Jeg elsker spirer, og det er så nemt selv at gøre, jeg har tidligere spiret grønne linser ligesom her: http://lisepaasu.blogspot.dk/2012/10/how-to-do-spirer.html ellers er et andet godt link det her: http://www.urtehave.dk/usuge03.html

  Lise :)

  SvarSlet
  Svar
  1. ej hvor sejt Lise. Jeg skal helt klart tjekke det ud. Men spirer du mon i køleskabet eller bare i vindueskarmen?

   Slet
  2. hov nu ser jeg, at du spirer i køleskabet. Mine står i vindueskarmen nemlig....

   Slet
 4. Jeg nyder og dyrke mine egne spirer, så leger jeg det er min lille køkkenhave :)

  SvarSlet
  Svar
  1. ja nemlig - det var samme tanke jeg havde - at det skulle være lidt a la min køkkenhave. Hvad spiser du?

   Slet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...