onsdag den 10. april 2013

5 ekstrahyggelige kaffebarer i Göteborg


Her får du mine fem favorit kaffebarer i Göteborg, der alle har fokus hvor det bør være; nemlig på den gode kaffe fremfor alt muligt andet. Det er primært små, hyggelige kaffesteder som du ikke nødvendigvis finder på hovedgaden. Udover skønne kaffebarer byder Göteborg altså på rig mulighed for gode spiseoplevelser... hvis du nu skulle gå og overveje et svensk weekend get-away! High five til de fem hyggelige kaffebarer:

#1 Bar Italia
Høj Madonna-musik på anlægget, glade folk og italiensk kaffe i en bittelille kaffebar. Så hyggeligt! Luk øjnene og lad som om du er i Rom...

Prinsgatan 7, Linné

#2 Da Matteo
En voksende kæde af de fineste kaffebarer, som laver fantastisk kaffe. Findes flere steder i byen, men sørg endelig for se om der er plads i Victoriapassagen - det er lidt hyggeligt at klemme sig ind bland alle de andre kaffefans i den hyggelige sidegade. I Victoriapassagen er også "dans på lunchen", den første torsdag i måneden i frokostpausen.  Får du ikke plads, så smut bare videre til Da Matteo i enten Vallgatan eller Magasingatan, som ligger i gåafstand. 

Victoriapassagen, Vallgatan eller Magasingatan, Centrum
#3 Mahogny
Charmerende kaffebar med egen import af god kaffe, spartansk indretning men masser af charme. Og god kaffe. Findes flere steder i byen, bland andet et stenkast fra Korsvägen ved Liseberg. 

Skånegatan 35, Lorensberg#4 Café Viktors kaffe
Fin, lille og charmerende espressokaffebar nær Götaplatsen i slutningen af Kungsportsavenyen. Viktors kaffe har blot har været åbent et års tid, men kaffen er god og stedet ret hyggeligt, trods det er en smule hipster.

Geijersgatan 7, Götaplatsen #5 Bar Centro
Bar Centro er næsten en klassisker i Göteborg. I en lille passage i Kyrkogatan finder du byens bedste, italienske espresso (og byens bedste chokolade crossaint). På Bar Centro flokkes kaffeglade folk i alle aldre og fra alverdens forskellige lande. Som i Italien står de gerne helt ude på fortovet og nyder kaffen - uanset vejr. Der er også siddepladser i selve passagen. 

Kyrkogatan 31, Centrum

8 kommentarer:

 1. Uh, kaffentrangen kom lige over mig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kender jeg alt for godt Anja! Kom og drik kaffe...

   Slet
 2. Jeg kan kun klemme en latte ned i ny og nœ - men det er finde steder som disse, der får mig til at ønske at jeg var en big-time kaffeelsker!

  SvarSlet
  Svar
  1. Du må lære dig at drikke kaffe :) Det er virkelig en stor nydelse når det er kvalitet. Heldigvis har mange kaffebarer jo også andre specialiteter f.eks. har de italienske ofte lidt dejlig Pelligrino osv. som man kan nyde hvis man er ikke-kaffe-drikker =)

   Slet
 3. perfekt kaffeguide! jeg gemmer den i baglommen til, jeg kommer forbi:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg melder mig frivilligt som din personlige kaffe-guide.... hvornår kommer du?

   Slet
 4. Lækkert lækkert, jeg får lyst til at tage til Sverige bare for at drikke kaffe :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er da verdensbedste "undskylning" for at rejse til nabolandet. Kom straks og drik kaffe! Svensk FIKA rocks....

   Slet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...