fredag den 12. april 2013

Forårsfristelser til forret: Blinis med stenbiderrogn, creme fraiche og rødløg


Blinis med stenbiderrogn, creme fraiche og rødløg er smaget af, at foråret snart er på trapperne. Det er en stressfri og enkelt forret, som smager fantastisk. Istedet for rødløg kan du også anvende friskklippet purløg eller finthakket dild. Uhmnnn.... rigtigt weekend mad. Eller hverdagsluksus om du vil. Opskriften får du lige her:

Du skal bruge:
(4 pers)
100 g stenbiderogn
1/2 finthakket rødløg eller friskklippet purløg
Salt/Peber
Evt. en citronbåd per person

Blinis:
2 dl mælk
1 æg (del hviden og blommen)

10 g gær
100 g boghvedemel
50 g hvedemel
1/2 tsk salt
Olivenolie eller smør til stegning

Sådan gør du: 
Lun mælken og rør gæren ud i det. Pisk så boghvedemel, hvedemel, salt og æggeblommen sammen med gærblandningen. Lad hæve en time under et fugtigt klæde. Pisk æggehviden stiv og vend den sammen med resten af dejen. Steg ca 1/2 dl blinisdej i olivenolie på en varm pande i 1-2 min på hver side. De må gerne være gyldne. Serveres lune med stenbiderogn, creme fraiche og rødløg samt purløg på toppen. Og med salt/peber på toppen samt lidt frisk citronsaft. Velbekomme! 

God weekend!

Ps. Jeg har ofte svært ved at finde på dejlige forretter når vi f.eks. skal have gæster. Hvilke forretter serverer du mon når der skal flere retter på bordet?

6 kommentarer:

 1. Uhm, ser skønt ud! Til forret er jeg fan af supoe (fx klassisk kartofel/porre m bacon, ærtesuppe med rejer/kammuslinger løgsuppe med ostebrød), ellers laksemousse eller favoritten: bagte figner med gedeost, valnødder, chilihonning, en sjat balsamico og et kværn peber.

  - Anne

  SvarSlet
 2. Mums, af en eller anden grund har jeg endnu ikke fået stenbidderrogn i år, så tak for reminderen! Jeg synes forretten skal være nem, for ellers bliver der røg i køkkenet.... Jeg kan godt lide at servere forret som "appetizer" hvor folk sidder og nipper, inden man går til bords, og så kan jeg koncentrere mig om hovedretten i køkkenet uden at føle at alle sidder og venter.... Det kan være skiver af flutes med tapenade og reven parmesan lige gratineret i ovnen inden servering, udhulede cherry tomater fyldt med hvidløgsflødeost, lidt oliven og lidt saltmandler. Elsker bruschetta, det er en skøn og billig forret som kan varieres efter hvad man har lyst til. Grundmodellen med olivenolie, hvidløg, tomat og basilikum er god i sig selv. En kold ærtesuppe kan være lækker om sommeren. Det var sådan lidt klassikere som jeg kører med. :) Skal det være fint, kan en fiske-/lakseroulade forberedes i god tid og serveres med salat og dressing, det er altid et hit.

  SvarSlet
 3. Ork altså, jeg har ikke nået at få smagt på de stenbiderrogn i år og det er jeg da godt nok lidt træt af, for det er jo min yndlingsforårsspise! Men håber jeg når det, for det er jo så lækkert med små blinis fyldt med lækkerier - og fuldfed creme fraiche 38% :-)

  SvarSlet
 4. Totalt yndlingsspise om forået - jeg skal også altid ha avocado og citron til mine:-) Og rødløg....

  SvarSlet
 5. det skal jeg da prøve at lave til gæsterne i weekenden.:) Jeg laver oftest risotto til mine gæster som forret f.eks. ligesom den her: http://www.madabc.dk/Risotto+med+rejer+og+citron.aspx?id=0&q=risotto&dbid=cf3df963-3ddb-48d2-93aa-a96ab10adf72&t=128824822180000000
  gerne med rejer eller kammuslinger. Men det er en lidt tidskrævende ret, så ser de blinis utrolig lette ud at lave !
  mvh Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Dorthe,
   Det er nemlig perfekt gæstemad. Og de her blinis er altså ikke superbøvlede at lave overhovedet. Næsten som pandekager.... Resten af ingredienserne kræver ingen tilberedening, men kan stort set bare kommes på tallerknen eller direkte på bordet.

   God fornøjelse!

   //Marian

   Slet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...