fredag den 5. april 2013

Hjemmelavet nøddemælk af økologiske hasselnødder, mandler eller cashewnødder

Har du prøvet at lave økologisk nøddemælk selv? Det er både let, lækkert og billigt. Nøddemælk kan anvendes i stedet for almindeligt komælk f.eks. i smoothies, på mysli, i grød eller i kaffen samt teen (her skiller det dog en smule, men det smager stadig helt himmelsk). Jeg har startet min egen lille nøddemælksfabrik herhjemme og har fyldt køleskabet med forskellige varianter; hasselnøddemælk, mandelmælk og cashewnøddemælk. Fremgangsmåden er den samme, men smagen er forskellig. Min mave er sart så jeg tester pt om det er mælkelaktose, den ikke er så glad for, men du behøver altså ikke have fødevareallergi, være veganer eller være rawfoodie for at nyde nøddemælk som et alternativ til alm. mælk. 

Du skal bruge: 
1 del øko nødder (mandler, cashew, hasselnødder - eller et miks)
2 dele vand
En nøddemælkspose, en tyndmasket si eller andet, der kan filtrere mælken fra nødderne f.eks. et tyndt viskestykke.

Sådan gør du: 
Kom nødderne i en lukket beholder og hæld vand over. Lad stå i køleskabet i min 12 timer. Derefter hænder du iblødsætningsvandet fra, kommer de udblødte nødder i en skål og blender dem sammen med ca. lige så meget vand, som du har nødder. Si nødderne fra mælken i stofposen/køkkensi - sørg for at klemme de sidste dråber ud af pulpen. Afkøl så ca 1 time i køleskabet. Nøddemælken kan holde sig i en lukket beholder i 3-4 dage på køl. Nyd på mysli, grød, i kaffe/te eller lav en lækker, cremet smoothie. Velbekomme!

TIP! Du skal gemme pulpen - altså nødderesterne - efter du har siet mælken fra. Kom nøddepulpen i brød og kager eller lav det til nøddemel. Kan også fryset. Jeg lavede glutenfri nødde-æble brød, som du snart får en opskrift på. 

PS! Det tog mig lang tid at finde ud af hvor man dog kan købe den nøddemælkspose. Jeg fandt den her. Men du kan også bruge et tyndt viskestykke eller en si. 

3 kommentarer:

  1. Jeg elsker nøddemælk og har tænkt på at lave min egen siden Provins viste mig hvor let det var, og nu må jeg altså snart tage mig sammen, for det lyder så lækkert. Har du nogen erfaring med at kun bruge stavblender? Som jo er mit yndlingsvåben i køkkenet! ;)

    SvarSlet
  2. Spændende Marian, det lyder ret lækkert... uden at jeg dog føler mig sikker på jeg får det gjort!

    SvarSlet
  3. Dét der, det burde jeg prøve. Er ret sikker på, at jeg ville elske det.

    SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...