torsdag den 9. maj 2013

Krydrede kebab-sticks med peberrodstzatziki og hjemmebagte pitabrød

Mine krydrede kebab-sticks er helt klart en dansk version bare med mellemøstlige krydderier. Kødet er nemlig lavet på halvkalv- og halvflæsk og lidt a la frikadeller - bare på pind. Her spiste vi dem med hjemmebagte pitabrød (opskrift her) og tzatziki (opskrift her), som jeg tilsatte en hel del friskrevet peberrod. Fantastisk kombination, skulle jeg hilse og sige. Derudover røg der masser af grøn salat, tomater, frisk persille og avocado på aftensmadsbordet, som nærmest blev en lille buffet. Opskriften på kebab-sticks får du her, men jeg vil også anbefale dig at bage pitabrød og lave tzatziki selv. Det er nemmere end du tror....

Du skal bruge:
500 g hakket kalve- og flæskefars
1 fintrevet løg
1 fed fintrevet hvidløg
1 lille æg
1 tsk spidskommen
1 tsk koriander (tørret)
1 tsk chiliflager
1 spsk rasp
Olie til stegning
Salt/peber
Desuden: Sticks - f.eks. små grillspyd.

Sådan gør du:
Rør alle ingredienser sammen f.eks. i din røremaskine, til du får en lind fars. Er farsen for "våd" tilsætter du bare mere rasp. Form til pølser og sæt hver pølse på en pind/spyd. Steges i olivenolie på en varm pande i ca. 15 min. Husk at vende hver 3-5 min så dine kebab får en ensartet farve hele vejen rundt. Velbekomme!

4 kommentarer:

 1. Hvor er det bare en god idé med peberrod i tzatziki - jeg er ikke til hvidløg og jeg forestiller mig, at det ville være en lækker 'erstatning', for mit vedkommende (:

  - Kit

  SvarSlet
  Svar
  1. Du må lade det komme an på en prøve Kit. Jeg er sikker på, at du ville kunne lide kombinationen af yoghurt, agurk og peberrod. Velbekomme!

   Slet
 2. Orv de ser godt nok lækre ud, tror lige det vil være noget for pigerne :) Jeg vil bestemt prøve at bage pitabrødene selv, dem vi plejer at købe er ret så intetsigende.

  Du spurgte forresten på at tidspunkt til opskrifts-ønsker, og jeg har et ønske/tema: Hurtigt, men lækkert hverdagsmad :) Syntes tit vi står midt i ulvetimen og jonglerer med madlavning og sultne børn - på trods af madplan - så tager det bare længere tid end forventet...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for dit input Anita. Jeg vil meget gerne dele hurtige hverdagsopskrifter - for det er egentlig også sådan jeg selv laver mad i hverdagen. Jeg går ud fra, at de helst skal være lidt børnevenlige?

   Hjemmebagte pitaer smager SÅ meget bedre end dem du køber. Og jeg synes ikke de er superbesværlige at bage. Glæder mig til at høre hvad du synes om både sticks og pitaerne....

   Slet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...