lørdag den 25. maj 2013

Rabarbersaft med kokossukker & stjerneanis

Åh rabarber! Smagen af sommer og barndom. Nu er det endelig rabarbersæson og tid til at snige de flotte, lyserøde stængler ind i madlavningen for alvor. Jeg har både lavet rabarbersaft, smoothie og rabarberkompot, men jeg helt sikkert lave meget andet lækkert med rabarberne i år. Saften her er simpel at lave og holder sig 2-3 uger i køleskabet. Jeg har lavet min rabarbersaft på kokossukker i stedet for almindelig hvidt sukker, da kokossukkeret har en mere karamelagtig sødme og samtidig har et lavere GI (glykæmisk index - effekt på blodsukkeret. Lavt GI = langsom optagelse og mindre påvirkning af blodsukkeret). Du kan selv vælge om du vil lade saften afkøle med stjerneanis i, men jeg vil anbefale dig at prøve. Mange ved ikke, at lakridssmag og rabarber komplimenterer hinanden virkelig godt - så giv det endelig en chance.  

Du skal bruge:
500 g rengjorte rabarber skåret i skiver af 2 cm
1 l vand
150 g kokossukker
1/2 flækket vaniljestang
2 spsk æblecidereddike
Evt. 4-6 stjerneanis

Sådan gør du:
Kom hele molevitten i en gryde og kog op. Lad simre i 5 min og tag så gryden af. Lad saften trække i gryden i 30 min. Si saften gennem en tætmasket si f.eks. af stof, så du får  siet både rabarberstykker og vaniljestangen fra. Skold både glas og flasker i kogende vand inden du hælder rabarbersaften på. Kom hele stjerneanis i saften på glas/flasker og luk låget når saften er afkølet. Sæt saften på køl! Bland saften med vand som en forfriskende sommerdrik eller lav en festlig drink med vodka, knust is og rabarbersaft. God fornøjelse!

TIP! Gem endelig rabarberpulpen fra saften - altså den "grød" som bliver tilbage når du har siet saften fra. Bland f.eks. rabarberpulpen i muffins, flødeskum eller din morgenyoghurt. 

8 kommentarer:

 1. Tusind tak for den spændende opskrift. Jegvhar alt for få rabarber i min have, men så må de suppleres med nogle fr supermarkederne :)

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg har desværre KUN supermarkedsrabarber - jeg savner min bitte rabarberbusk i Holstebro....

   Slet
 2. mums, hvor sommerlækkert:) kokossukker - den er ny for mig. hvilket mærke køber du det fra? og er det mon dyrt?

  SvarSlet
  Svar
  1. Kokossukker har jeg købt her i ICA Sverige - det er fra Kung Markatta og koster ca 24 sek for 200 g. Men har også set det i helsekost i Danmark, dog lidt dyre. Jeg betaler gerne mere når jeg en sjælden gang i mellem skal bruge noget sukker - hellere det, end alle de kunstige sødemidler.

   Slet
 3. Hold nu op hvor lækkert og opskrifter på ting med rabarber i er altid velkomne for af en eller anden grund så får jeg dem altid af andre. Måske fordi der er flere der mangler gode ideer til at bruge dem :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. DU kan jo bage rigtigt mange dejlige kager af dem, lave kompot eller saft. Jeg er FAN af rabarber.... gid nogen kom med rabarber til mig :)

   Slet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...