onsdag den 2. marts 2016

RETRO: Cherry Cheese Cake. Ostekage med kirsebærtop efter svigermors opskrift.

Det er egentlig M som laver denne cheesecake herhjemme efter (sviger) Mor Ullas gode opskrift. Svigermors ostekage har efter min mening en perfekt balance mellem den saltede, tunge kiksebund, den syrlige og fyldige flødeost i midten samt den søde kirsebærtop. Sprød, blød, syrlig og sød i een mundfuld. YUM! Husk, at lave den i god tid, da den skal køles af over flere omgange - men jeg lover dig, at det er hele arbejdet værd. Server som old-school retrodessert hvis du får gæster eller en dag hvor du bare har lyst til noget ekstragodt til eftermiddagskaffen. 

Du skal bruge:
Bund
75 g smør
150 g økologiske Digistive-kiks

Midt
3 blade husblas
200 g flødeost naturel
2 æg (del blommer og hviderne)
2 dl creme fraiche
1 tsk vaniljesukker
1 spsk friskpresset citronsaft
1 tsk citronskræl (husk, at det skal være øko)
50 g flormelis

Top
2 1/2 dl kirsebærsauce
3 blade husblas 

Sådan gør du:
Start med at lave bunden. Smelt smør og knus kiksene groft. Bland de to ingredienser sammen og kom dem i bunden af en springform. Sørg for at presse kiksebunden godt ned i springformen, så den ikke smuldrer senere når du skal skære din cheese cake. Sæt i køleskabet mens du forbereder ostemassen i midten. 

Midt
Læg de 3 blade husblas i blød i koldt vand i 5 min. Pisk æggeblommer, flødeost, creme fraiche, citronsaft- + skal samt vaniljesukker sammen til en ostemasse. Lav et vandbad med kogende vand og kom en skål i midten af vandbadet. Afdryp det iblødlagte husblads og smelt det i vandbadet. Når husblassen er smeltet, tages skålen op og afkøles kortvarigt. Pisk så den smeltede husblas i ostemassen. Sørg for at piske det grundigt sammen. Pisk æggehviderne og flormelis sammen i en anden skål til æggehviderne bliver stive. Vend så de piskede æggehvider forsigtig i ostemassen til det er jævnt fordelt. Hæld så ostemassen ovenpå den afkølede kiksebund i springformen. Sæt tilbage i køleskabet og afkøl i 1-2 timer til ostemassen har fået en fast konsistens. Herefter kan du lave kirsebærtoppen. 

Top
Si kirsebærene fra kirsebærsaucen. Gem kirsebærerne til servering og kom saucen i en skål. Læg 3 blade husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min. Lav et nyt vandbad med kogende vand og kom en skål i midten af vandbadet. Afdryp det iblødlagte husblads og smelt det i vandbadet. Når husblassen er smeltet, tages skålen op og afkøles kortvarigt. Pisk så den smeltede husblas i kirsebærsaucen. Sørg for at piske det grundigt sammen ligesom du gjorde med ostemassen. Fordel derefter kirsebærsaucen ovenpå den stivnede ostekage i springformen. Afkøl yderligere 1-2 timer inden servering. Server med kirsebær på toppen. Velbekomme!

15 kommentarer:

 1. Hvor ser den herlig ud. Holder meget af retrodesserter og ting, der skal gøres på gammeldags manér engang imellem! :)

  SvarSlet
 2. Nurj den ser god ud! Er total Cheese Cake fan :-)

  Hvordan går det med din avocadosten? Min er flækket og der kommer en stor tyk spire op nu, så der sker noget nu :-)

  SvarSlet
 3. Den ser smuk og indbydende ud - superdessert ser det ud til ....

  SvarSlet
 4. Jeg vil også ha cheesecake!!! Mums!!!

  SvarSlet
 5. Hej.

  Super lækker opskrift. Den skal jeg helt sikker prøve. Jeg er stor fan af cheesecake! Har lige et par spørgsmål. Kan man bruge skyr i stedet for creme fraiche, og kan må man bruge flødeost light i stedet for flødeost naturel. På den måde bliver kagen en smule sundere, men vil den miste den lækre cremede smag ved det?
  Mvh. Malene

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Malene,

   Jeg har ikke selv lavet kagen uden flödeost eller creme fraishe, men jeg vil bestemt tro at du mister den cremede konsistens. Skyr har jo lavt fedt og höjt protein, så jeg vil ikke tro resultatet bliver det samme hvis du bytter den del ud. Derimod tror jeg sagtens du kan bruge flödeost light istedet.

   Slet
 6. Det er meget lang tid siden at jeg sidst har smagt Cherry Cheese Cake men nu skal det være den du har her ser vildt lækker ud glæder mig til at prøve at lave den (-:

  Billederne på siden er vildt flotte TAK

  SvarSlet
  Svar
  1. selv tak sofie. Jeg håber, at du kan lide kagen. den er meget dejlig og retro på den fede mormor-måde ;)

   Slet
 7. Jeg synes jeg har gjort alt i opskriften, men den vil ikke rigtig stivne.. Nogle gode råd??

  SvarSlet
  Svar
  1. det kan være lidt svært med gelantinen - er den den del der driller? Her har vi oplevet at pulver-versionen er sværere at styre end alm husblas.

   Slet
  2. Det kan også være, at du kommer for meget citronsaft i? Det kan godt gøre kagen lidt blød og slatten….?

   Slet
 8. Jeg synes jeg har gjort alt i opskriften, men den vil ikke rigtig stivne.. Nogle gode råd??

  SvarSlet
 9. Uhm den virkelig lækker:-)
  Min familie vil elske at få den til kaffen.
  God 3.forårsdag til dig herfra mit lille blog bo :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. tak kære Maria. Og gode forårsdage til dig også!

   Slet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...