onsdag den 1. maj 2013

Spis dig mæt og glad: ny LCHF bog med sunde, inspirerende opskrifter

Jeg har før skrevet om LCHF-diæten (Low Carb High Fat) her. En sundhedstrend, som er virkelig "popis" her i Sverige. Du finder svenske LCHF magasiner, de bedstlæste blogs er LCHF og mange cafeer og restauranter har sågar LCHF retter på menukortet. Personligt er jeg ikke fortaler for extreme diæter eller stramme slankekure. Samtidig er jeg dog selv en af de mange mennesker med en særlig sart mave uden jeg ved, hvilken fødevarer den ikke er glad for. Derfor bliver jeg enormt inspireret af folk som Jane Faeber, der har skrevet den nye LCHF bog "Spis dig mæt og glad". Bogen byder på Jane Faebers personlige historie om hvordan hun selv fik styr på "maveballaden" med LCHF kostmodellen, hvordan vi andre kan komme igang med livsstilen og ikke mindst en gavmild omgang opskrifter, der alle lyder så fristende, at jeg straks må i køkkenet for at teste "Risotto på blomkålsris", "Tacotærte", "Vafler med citron og birkes" eller "bananbrød". Uhmnnn.... 

Tak til Jane Faeber og Politikkens Forlag for at lave en sundhedsbog, der er nede på jorden og samtidig får LCHF til at virke mere som et naturligt til- og fravalg af fødevarer fremfor en ekstrem diæt med et overdrevet kød- og fedtforbrug. 

Bogen "LCHF Spis dig mæt og glad" koster 250 kr. og udkom 24 april.

TIP: du kan også følge Jane Faeber og læse mere om LCHF på hendes blog  Madbanditten.


4 kommentarer:

 1. Orv, tak for den fine anmeldelse! Vi har lige netop ønsket os at lave en bog, som gjorde op med LCHF som det hysteriske bacon-regime, som det tit fremlægges som i medierne, men som i stedet viste at det kan være et sundt og naturligt alternativ til traditionel kornrig kost.

  Mange tak <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Jane - det er velfortjent for det ER en flot blog. Jeg er ret vild med de mange opskrifter, der kan nydes med god samvittighed. Vi leder vel alle ofte efter lidt sundere alternativer og din bog er en guldgrubbe på den konto....

   Jeg har ihvertfald ikke den samme skeptiske opfattelse af LCHF your way, end jeg har haft når jeg har læst i de svenske magasiner, blogs og bøger. Altså der hvor det bliver overdrevet med fløde, bacon, smør osv. Tanken om naturlige råvarer, naturligt fedt og så bare minus korn og sukker er jo ikke langt fra min økologiske tilgang til kosten .

   Slet
 2. Det lyder som en rigtig spændende bog. Er ret nysgerrig på opskriften med bounty :-) Tak for tippet. Er nemlig også en af dem med sart mave, hvilket er ret irriterende når man nu er så vild med mad :-)
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige præcis Anette. Det er også sådan jeg har det. Dum mave eller ej - så synes jeg altid det er lækkert at prøve ny opskrifter for at få andre spiseoplevelser. F.eks. vegetariske opskrifter, glutenfri, melfri, sukkerfri eller mælkefri. Måske kan jeg også godt lide udfordringen ved at lave noget, der gør mæt og glad uden det nødvendigvis er lavet traditionelt.

   Knus tilbage til dig!

   Slet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...